20.5.2013 15:09

Ζαννίκος τέλος από το Επιμελητήριο

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ Ο ΣΤ. ΓΕΡΑΖΟΥΝΗΣ

Με συνοπτικές διαδικασίες το Επιμελητήριο διέγραψε με ομόφωνη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο τον πρώην πρόεδρο Αντώνη Ζαννίκο, επιβάλλοντας την ποινή της  έκπτωσης από κάθε αξίωμα που προβλέπεται από τις διατάξεις των νόμων 2081/92 και 3419/2005, για τα μέλη που απουσιάζουν αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις.
«Δεν υπάρχει δίωξη, αλλά όποιος δεν έχει διάθεση να δουλέψει, πρέπει να παραιτείται. Αν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όταν θα ενημερωθεί από τα όργανα του σώματος», τόνισε στην εισήγηση του ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργούλη, προαναγγέλλοντας την διαγραφή και άλλων μελών που απουσιάζουν αδικαιολόγητα.
H πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα από όλους τους συμβούλους, που υποστήριξαν ότι όποιοι εκλέγονται πρέπει να εργάζονται και να σέβονται την ψήφο των επαγγελματιών που τους έστειλαν εκεί για να προστατεύουν και να προωθούν τα συμφέροντα τους.
Η έννοια της εκλογής
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί για την τακτική που ακολουθούσε ο πρώην πρόεδρος ήταν η τοποθέτηση του Ζαχαρία Μαϊστράλη.
«Έχουμε παρεξηγήσει την έννοια της ψήφου και της εκλογής των αιρετών. Όταν δεν προσέρχεται αυτούς που εκλέγεται απαξιοί και προσβάλλει όλους τους επαγγελματίες, όχι μόνο αυτούς που τον ψήφισαν. Όταν ζητάμε την  ψήφο κάποιων το κάνουμε για να υπηρετούμε τον τόπο και τον κλάδο, αν δεν μπορούμε πρέπει να φεύγουμε».
Θα ακολουθήσουν η έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης και η επιστολή ενημέρωσης στον Α. Ζαννίκο, που απουσίασε και από τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Την θέση του θα καταλάβει ο Στέλιος Γεραζούνης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ