1.10.2013 14:37

Τι θα ξημερώσει για το Leader Αλιείας;

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΩΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ

Δεδομένη είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου με την οποία διατάσσει την διάλυση της Εταιρίας Ανάπτυξης Χίου που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει το πρόγραμμα Leader Αλιείας που φέρνει στο νησί 5.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόφαση αφορά στο δικαστήριο που έγινε στις 19 Ιουνίου και η απόφαση καθαρογράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτή, η ΕΤΑΧ πρέπει να κλείσει και να διαγραφεί από τα Μητρώα των Αναπτυξιακών Εταιριών, με ευθύνη της Δ/νσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ωστόσο η απόφαση δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί.

Οι ελπίδες στην έφεση

Ο Δήμος Χίου προετοιμάζεται για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης με την αιτιολογία ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας δεν συνυπολογίστηκε από το δικαστήριο. Πέραν τούτου, τα πάντα θα καθοριστούν στην δικάσιμο κατά την οποία θα συζητηθεί η έφεση του Δήμου Χίου. Εάν η ημερομηνία οριστεί σχετικά σύντομα, τότε ο Δήμος θα μπορέσει να πετύχει την παράταση της απόφασης. Εάν όχι, τότε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όλα θα εξαρτηθούν από την ανοχή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναζητούν λύσεις

Στο περιθώριο των εξελίξεων λαμβάνουν χώρα αρκετές συζητήσεις για το ενδεχόμενο η ΕΤΑΧ να μην μπορέσει να πετύχει την συνέχιση της λειτουργίας. Ποιος θα αναλάβει σε τοπικό επίπεδο την διεκπεραίωση του προγράμματος Leader Αλιείας; Ποιος φορέας θα αντικαταστήσει την ΕΤΑΧ όταν και οι άλλες αναπτυξιακές (ΕΝΑ Χίου και Προμηθευτική) βρίσκονται σε διαδικασία η μεν πρώτη εκκαθάρισης, η δε άλλη με οριακή λειτουργία;

Όλα αυτά θα πρέπει να ξεδιαλύνουν άμεσα και πρώτο από όλα, το αν η ΕΤΑΧ μπορεί να λάβει τα περισσότερα από 150.000 ευρώ που απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από την Περιφερειακή Ενότητα Δήμων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ