5.6.2013 13:00

Σπάστε το απόστημα των μεσαζόντων

• ΟΙ ΕΠΑΓΓEΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ, Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΟΥMΕΡΑΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Σε υπόγειο πόλεμο που στόχο έχει την κατευθυνόμενη πελατεία σε συγκεκριμένα καταστήματα της πόλης αναφέρεται η πλειονότητα των καταστημαρχών εστίασης τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην παρούσα φάση είναι πολλοί περισσότεροι από ένα απλό λουκέτο σε μία ταβέρνα ή ένα εστιατόριο.

Οι επαγγελματίες του κλάδου συνηγορώντας ουσιαστικά με τα όσα έθεσε επί τάπητος ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας ζητούν την προστασία των αρχών της υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη των αιρετών δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, αλλά να επεκταθεί και στη δημιουργία ενός οργανωμένου πλαισίου λειτουργίας αλλά και ελέγχου που θα είναι κοινά αποδεκτό από όλους.

«Είναι κοινό μυστικό το τι επικρατεί. Δυστυχώς εμείς όπως και ορισμένοι άλλοι που δεν δεχθήκαμε να δώσουμε μίζα, θεωρούμαστε πλέον αποκλεισμένοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δική μας σίγουρη πελατεία που ερχόταν από απέναντι ξαφνικά προσπερνούσε το κατάστημά μας και πήγαινε δύο στενά παρακάτω σε άλλο κατάστημα», τονίζει στον “π” σερβιτόρος σε ταβέρνα της προκυμαίας.

«Οι Τούρκοι που έρχονται από απέναντι, πλέον πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Έχει βουίξει ο τόπος από αυτές τις πρακτικές. Δεν είναι μόνο Τούρκοι μεσάζοντες. Μου έχει τύχει να με βρει Χιώτης που ξέρει τουρκικά και να μου πει: «Δώσε μου τόσα, αν θέλεις να σου φέρνω παρέες από απέναντι».

Δεν έχω συγκεκριμένη άποψη για άλλους μεσάζοντες πέρα από αυτό το περιστατικό όμως δεν θα βρείτε πουθενά άνθρωπο που να μη γνωρίζει ή να μην άκουσε γι’ αυτό το καθεστώς λειτουργίας. Όποιος έχει να πληρώσει τη μίζα, έχει και κόσμο, αλλιώς αρκείται στην πελατεία που ήδη έχει».

Αν κάποιος χάνει και μάλιστα σοβαρά από την τσέπη του, αυτός δεν είναι άλλος από τον καταναλωτή, Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο επισκέπτη του νησιου.

«Είναι γεγονός όλα όσα λέει ο κ. Νύκτας. Κανείς δεν θα σας το διαψεύσει. Όμως πόσο αφελέστατοι μπορεί να είναι οι γείτονες όταν η πληρωμένη μίζα, συνοδεύεται και από τις αυξημένες τιμές στα φαγητά. Ότι δίνουν στους μεσάζοντες μετά τα βγάζουν από τον «τσιμπημένο» λογαριασμό»,αναφέρουν οι γνώστες της κατάστασης στον “π”. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια ακόμη για να κρατηθεί η ανωνυμία εκείνων που γεμίζουν επιλεκτικά τα καταστήματα και μάλιστα κατ’ επάγγλεμα;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ