Οικονομία

23/10/13 19:08

τελ. ενημ.: 23/10/13 19:08

Πρόβα για το Κυριακάτικο άνοιγμα

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δοκιμαστικό για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και για τις επιπλέον εκπτώσεις μέσα στη χρονιά αποτελούν η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα ξεκινήσει από 1ης Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σ τις 9 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177 / 2013 πλησιάζει η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων "mid-season sales" που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας με παράλληλη εφαρμογή του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή που ορίζεται από τις παραπάνω ημερομηνίες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, αμφιβάλλοντας για το αν το δεκαήμερο των εκπτώσεων θα ανεβάσει την πεσμένη εμπορική κίνηση στην αγορά, προχωρά κανονικά στις εκπτώσεις ενώ προτείνει στα μέλη του να μην ανοίξουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

«Ήδη η αγορά είναι πεσμένη. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο και δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο θα αποδώσει. Σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στα μέλη του να παραμείνουν κλειστά και να ανοίξουν τις δυο Κυριακές του Δεκέμβρη που είναι κοντά στις γιορτές» δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Σπανολιός.

Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στην 1η Νοεμβρίου και τα ποσοστά τους θα κυμανθούν ανάλογα με τη βούληση του κάθε καταστηματάρχη. Πάντως κατά τη διάρκεια τους, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση