1.8.2022 20:16

Οι λεπτομέρειες της σύμβασης δημοσίου και ΕΚΤΕΡ για το αεροδρόμιο της Χίου

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 6.690.440,44 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α 17%), με χρόνο κατασκευής έργου συνολικά 24 μήνες

Στην υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης έργου με την Γενική Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών/Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων προχώρησε σήμερα η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε για την περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου, «Όμηρος». Η υπογραφή έγινε παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη.

Το ποσό της σύμβασης που υπεγράφη με την ΕΚΤΕΡ ανέρχεται σε 6.690.440,44 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α 17%), με χρόνο κατασκευής έργου συνολικά 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση, ανα-διαρρύθμιση, επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου και περιλαμβάνει τα υπο-έργα 3, 4 και 7 της ενταγμένης πράξης στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ με κωδικό ΟΠΣ 5067519.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: έργα επέκτασης και βελτίωσης του υφιστάμενου αεροσταθμού που αφορούν σε υποδομή για την παροχή αεροναυτικών υπηρεσιών, ήτοι το τμήμα των εργασιών αυτών (οικοδομικές, υδραυλικές, η/μ κλπ) που αφορούν στη διαμόρφωση των χώρων εξυπηρέτησης των επιβατών, των γραφείων της ΥΠΑ, των γραφείων ελέγχων κλπ, μη περιλαμβανομένων των εργασιών για χώρους εμπορικών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και αποθήκες τρίτων, εκδοτήρια εισιτηρίων κλπ) και χρήσεων εστίασης.

ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Αφορά στην υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης και περιλαμβάνει τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες για τους χώρους εστίασης και εμπορικής χρήσης του αεροσταθμού.

ΥΠΟΕΡΓΟ 7: Στο υφιστάμενο κτίριο του Π.Ε.Α. θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης τελειωμάτων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ