20.1.2023 15:46

Μηταράκης – «Είμαστε κοντά στους Μαστιχοπαραγωγούς - Θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους» - Βίντεο

Ικανοποίηση αλλά και εγρήγορση από τη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών για να αποκατασταθούν άμεσα οι αδικίες

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση και η πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ικανοποιώντας τα αιτήματα τους, παρείχε κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης, στη διοίκηση της Ε.Μ.Χ. ο Βουλευτής Χίου και Υπ. Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Παππάς, καθώς και ο προϊστάμενος της Μονάδας Ενισχύσεων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων Ευθύμης Τσιατούρας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους μαστιχοπαραγωγούς, ακούγοντας προσεκτικά τις παρατηρήσεις για τα κριτήρια στις χρηματοδοτήσεις και στα σχέδια βελτιώσεων, όπως έκανε και με τη μείωση της φορολογίας στους αγρότες.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως μη ώριμο τον διάλογο για την αναπροσαρμογή των κοδνυλίων σε επίπεδο νομού και όχι σε επίπεδο περιφέρειας, λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι πόρτες της κυβέρνησης είναι πιο ανοιχτές από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Από την πλευρά της διοίκησης της Ε.Μ.Χ., υπήρξε γενικότερο κλίμα ικανοποίησης για τη συζήτηση που διεξήχθη ενώ τη Δευτέρα, θα αποσταλούν και γραπτώς τα αιτήματα της Ένωσης στη διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων ώστε στη νέα προκήρυξη των προγραμμάτων να συμπεριληφθούν σε αυτή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ