3.10.2013 8:08

Κλείνουν 820 καταστήματα οι τράπεζες λόγω Τρόικας

Δραστικές μειώσεις καταστημάτων, προσωπικού και δαπανών  προβλέπουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Τα συγκεκριμένα πλάνα είναι ουσιαστικά τα business plan των τραπεζών  για την επόμενη τριετία και τα βασικά μεγέθη τους έχουν ήδη συμφωνηθεί με την DG Comp κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Κούπμαν στην Αθήνα.

Οι τράπεζες δεσμεύτηκαν για εκτεταμένη μείωση του δικτύου τους. Συνολικά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε βάθος τριετίας θα κλείσουν 820 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα δραματική θα είναι δυστυχώς και η μείωση του προσωπικού σε επίπεδο ομίλου καθώς τα νούμερα που αναφέρονται στα σχέδια αναδιάρθρωσης  δείχνουν μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των τραπεζουπαλλήλων. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι στα πλάνα έχουν συνυπολογιστεί  και οι μειώσεις του προσωπικού που θα προέλθουν από την απόσυρση  ή πώληση των θυγατρικών στα  Βαλκάνια, αλλά και από την πώληση θυγατρικών εταιριών εκτός τραπεζικού κλάδου, όπως πχ ξενοδοχεία, ασφαλιστικές εταιρίες κλπ Επίσης έχει υπολογιστεί και η ωρίμανση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αλλεπάλληλα προγράμματα εθελουσίας, προγράμματα μακροχρόνιων αδειών κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες   για την Εθνική Τράπεζα από τα 640 καταστήματα θα παραμείνουν τα 490 και οι απασχολούμενοι από 14.400  θα περιοριστούν στους 10.500. Οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες της Εθνικής από 1,3 δις. θα μειωθούν σε 990 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση της Πειραιώς το δίκτυο καταστημάτων θα διαμορφωθεί  στα 850 καταστήματα, οι εργαζόμενοι στους 13.000 και τα έξοδα στα 950 εκατ. από 1,46 δις. Στην Εurobank τα καταστήματα μειώνονται στα 380, οι εργαζόμενοι στους 8000 και τα έξοδα υποχωρούν στα 600 εκατ. από 690 εκατ. ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ