5.2.2014 16:15

Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών στην Αθήνα

Σήμερα ή αύριο το αργότερο καταφτάνουν για να πιάσουν πάλι δουλειά στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών της Τρόικα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν από σήμερα τους «προπομπούς» της ομάδας Τόμσεν και εκτιμούν ότι, παρόλο που δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής τους, οι επικεφαλής της Τρόικα μπορεί, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως κιόλας, να βρίσκονται ξανά στη χώρα μας, ως είθισται να συμβαίνει όταν έλθουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έρχεται να προστεθεί στις «καλές ειδήσεις» του Γιάννη Στουρνάρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι «γεφυρώνεται το χάσμα» ανάμεσα σε Αθήνα και Τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και τα μέτρα κάλυψής του. Ήδη πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως η Τρόικα συμφώνησε στα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις που είχε επί του θέματος εδώ και τρεις μήνες.

Ωστόσο ο δρόμος για να «κλείσει» το δημοσιονομικό κενό αναμένεται μακρύς, μετά και την απόφαση του ΣτΕ που ανατέπει μέτρα του Μνημονίου όπως οι μειώσεις μισθών για τους ένστολους.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα όμως θα προετοιμάσουν το έδαφος και για το νέο γύρο συζητήσεων που αναμένεται να ξεκινήσει μόλις επιστρέψει η «τριανδρία» Τόμσεν-Μαζούχ-Μορς και για όλα τα υπόλοιπα μέτωπα που παραμένον ανοικτά, όπως:

-  Τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ
-  Την ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.
-  Τους όρους για τα τεστ αντοχής των τραπεζών 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ