29.1.2015 11:03

Δ. Στρατούλης: Διασφαλισμένες οι συντάξεις μέχρι το τελευταίο ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες «μέχρι το τελευταίο ευρώ» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

«Σας διαβεβαιώνω ότι εγγυόμαστε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων, όχι μόνο για τον Γενάρη, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτη, αλλά όλο το χρόνο», είπε ο κ. Στρατούλης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιά, ο οποίος μιλώντας στο Mega εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως τον Μάρτιο «τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά» ως προς την πληρωμή των συντάξεων.

«Έχω την αίσθηση -χωρίς να έχω αναλύσει το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες –θα το κάνω σήμερα- ότι τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο προβλήματα καταβολής συντάξεων δεν υπάρχουν. Έχω την αίσθηση όμως ότι το Μάρτιο τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρωμανιάς διαβεβαιώνοντας πάντως ότι «θα βρούμε μέχρι τότε λύση».

«Ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι όσα προβλήματα υπάρχουν θα λυθούν», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του γ.γ..

«Εμείς ήρθαμε να σταματήσουμε τις μειώσεις των συντάξεων και να ανακουφίσουμε τους συνταξιούχους, τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα τα λύνουμε άμεσα και με κοινωνική ευαισθησία και με κριτήριο ότι πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα των συνταξιούχων και των εργαζομένων», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ