14.12.2023 13:04

6μηνη παράταση στον παραλογισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν οι μαστιχοπαραγωγοί - Βίντεο

Τους ζήτησαν τη φωτογράφηση 30.000 αγροτεμαχίων μέσα σε λίγες ημέρες

Την παρέμβαση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκάλεσε ο εμπαιγμός του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος ζητά την εντός 2 ημερών φωτογράφιση των αγροτεμαχίων των μαστιχοπαραγωγών προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή των επιδοτήσεων του Δεκεμβρίου.

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών απέστειλε ήδη επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης καθώς και στους δύο βουλευτές, ζητώντας την παράταση του μέτρου της φωτογράφησης κατά ένα εξάμηνο καθώς και την απεμπλοκή της διαδικασίας φωτογράφησης από την πληρωμή των επιδοτήσεων.

«Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να δοθούν όπως γίνεται μέχρι σήμερα και μέσα σε ένα εξάμηνο εμείς να κάνουμε τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε. Νομίζω είναι λογικό και εύλογο δεδομένου ότι δεν μπορεί ο οργανισμός ο οποίος συστάθηκε για να βοηθήσει τους αγρότες να λειτουργεί με τόσο αυθαίρετο και άκυρο τρόπο», δήλωσε ο κ. Τούμπος.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι μέχρι αύριο δεν ανεβάσει τις φωτογραφίες των αγροτεμαχίων, τότε δεν θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις του Δεκεμβρίου και πάνε σε μεταγενέστερη πληρωμή έως ότου αποσταλούν οι φωτογραφίες στο σύστημα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ