5.9.2013 18:04

10.969 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο

Θετικό βλέπει για φέτος το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων το υπουργείο Εργασίας και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» μέσα στον Αύγουστο έγιναν 10.969 νέες θέσεις εργασίας και συνολικά πάνω από 102.000 θέσεις για το τελευταίο οκτάμηνο. 

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο  - τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας - επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η  αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης». 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, για έκτο συνεχή μήνα το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στην ιδιωτική μισθωτή οικονομία εξακολουθεί να είναι θετικό, ενώ το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2013 είναι πλεονασματικό, καθώς δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί το οκτάμηνο με την υψηλότερη επίδοση από το 2008.  
«Φέτος, είχαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας, με θετικές ροές απασχόλησης ύστερα από πολλά χρόνια, καθώς δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο κύριος Γιάννης Βρούτσης ενώ πρόσθεσε ότι. σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο διαδραμάτισε προφανώς η αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών» κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας. 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας όπως καταγράφονται από την «Εργάνη»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ