16.5.2012 16:59

Κ. Μουσουρούλης:«Σημασία έχει τώρα να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε χθες ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, προσκεκλημένος στο SUNNY Channel και, αργότερα, στην τηλεόραση της ΝΕΤ. 
Ερωτηθείς να σχολιάσει αν έπρεπε να γίνουν οι εκλογές της 6ης Μαΐου, υπογράμμισε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας - και όχι ο κ. Τσίπρας, ή ο κ. Καμμένος - ήταν αυτό που απαίτησε και πέτυχε, τον Νοέμβριο του 2011, να αποχωρήσει ο κ Παπανδρέου, να γίνει μια μεταβατική Κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα ομαλά σε εκλογές. Μια στάση εθνικά υπεύθυνη, για την αποσυμπίεση της κοινωνίας και όχι για το κομματικό συμφέρον.
Απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επεσήμανε πως σήμερα θα συζητούσαμε σε τελείως διαφορετική βάση, αν το ΠΑΣΟΚ είχε επιλέξει τον εξορθολογισμό των δαπανών ευθύς εξαρχής, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και όχι τη βάρβαρη λιτότητα: «Δεν έγινε και αυτό το πληρώσαμε ως χώρα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία το αναδείξαμε τότε, το αναδεικνύουμε και τώρα. Θυμίζω επίσης πως όταν η Νέα Δημοκρατία προωθούσε μεταρρυθμίσεις, είχε το ΠΑΣΟΚ απέναντι και τον κ. Παπανδρέου στους δρόμους. Αντιθέτως εμείς ήμασταν το μοναδικό κόμμα στα ιστορικά της Μεταπολίτευσης, που ως Αντιπολίτευση στήριξε τις μεταρρυθμίσεις που έκρινε σωστές».
Σχολιάζοντας τα κόμματα που κάνουν λόγο για καταγγελία του μνημονίου, σημείωσε πως «Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα εξουθενωμένη οικονομικά, ταπεινωμένη ηθικά και απομονωμένη γεωπολιτικά. Κάποιοι μιλούν για καταγγελία του μνημονίου. Πρώτοι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, καταγγείλαμε το μνημόνιο. Το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτό, όχι οι κραυγές…  Στη χώρα μας κάνουμε πρωταθλητισμό ποιος καταψηφίζει τα πιο πολλά. Θα προτιμούσα να κάναμε πρωταθλητισμό στο ποιος προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις και επιλύει προβλήματα».
Ειδικότερα, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωστής Μουσουρούλης σχολίασε πως χαρακτηρίζεται από διγλωσσία και πολιτικό τυχοδιωκτισμό, αφού ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας, στο εσωτερικό της χώρας κατακεραυνώνει τα μνημόνια, ενώ στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους, αναφέρθηκε σε ‘αλλαγή πολιτικής’, κάτι που δεν διαφέρει από τη θέση της ΝΔ εδώ και 2 χρόνια. Εκτός και αν με τον όρο αλλαγή πολιτικής, δεν υπονοείται μια ενδο-ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, αλλά ένα συλλήβδην διαφορετικό μίγμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πρότυπα χωρών που εφαρμόζουν τον υπαρκτό σοσιαλισμό, ή τα απομεινάρια του.
Επίσης, απαντώντας στον κ. Δ. Στρατούλη, σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία καταγγέλλει τον εκλογικό νόμο ως ‘καλπονοθεία’, ενώ από την άλλη ανακοινώνει πως θα μετασχηματιστεί σε κόμμα, ώστε να εκμεταλλευτεί το νόμο και να λάβει το μπόνους των 50 εδρών αν τυχόν βγει πρώτο κόμμα, καθώς «Ο εκλογικός αέρας τους έβαλε αέρα και στα μυαλά. Δεν μπορούν να διαχειριστούν τις απόψεις τους, ούτε βέβαια τη διακυβέρνηση μιας χώρας, δεν ενδιαφέρονται για αυτήν, παρά μόνο να κεφαλαιοποιήσουν τα ποσοστά τους».  
Σχολιάζοντας τη βιωσιμότητα της επόμενης Κυβέρνησης -όποτε αυτή σχηματισθεί- ο Κωστής Μουσουρούλης εκτίμησε ότι θα κριθεί όχι επί αφηρημένων προτάσεων σωτηρίας, καθώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει εξτρεμιστικές θέσεις, για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά επί συγκεκριμένου σχεδίου: «Σημασία έχει τώρα να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία είμαστε ένα πολιτικό κόμμα μια πολιτική δύναμη που έχουμε και γνώση και σχέδιο και μπορούμε να εγγυηθούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εγγυηθεί ότι θα επιστρέψουμε στις κλαδικές συμβάσεις; Μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αποκατασταθούν οι μισθοί; Θα αποκατασταθούν οι συντάξεις; Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Στη ‘χώρα του ΣΥΡΙΖΑ’ δεν πρόκειται να έρθει κανένας να επενδύσει και οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται με επενδύσεις» τόνισε. 
Αναφερόμενος, τέλος, στους Ευρωπαίους εταίρους, ο Βουλευτής σημείωσε πως χάνουν την υπομονή τους, αμφιβάλλοντας αν, τελικώς, ορισμένα ελληνικά κόμματα έχουν επίγνωση της κατάστασης. Καταλόγισε ωστόσο ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ενώ το 2009, όταν ξέσπασε η κρίση, είχε στη διάθεσή της αποτρεπτικά εργαλεία, όπως τον κοινοτικό προϋπολογισμό, τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δεν τα ενεργοποίησε

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ