29.11.2012 16:13

Δάσ«Ο»ς

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΩΝ ΡΕΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ

Υπό την προστασία της ομάδας «Ο» τελεί το δάσος των Ρεστών και οι εθελοντές είναι αποφασισμένοι να το καθαρίσουν, να το διαφυλάξουν και να το προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία, τους έχει δείξει πως τα δάση που δεν είναι καθαρισμένα, συνιστούν από μόνα τους μια ωρολογιακή βόμβα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

Οι καθαρισμοί

Οι καθαρισμοί ξεκίνησαν από τις 4 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού. Το δάσος των Ρεστών γέμισε από εθελοντές όλων των ηλικιών που συνειδητοποιημένα έδωσαν το παρόν σε μια προσπάθεια να σωθεί όσο πράσινο έχει απομείνει στο νησί.

Όλες οι εθελοντικές ομάδες, η «Ο», Ιωνίας, Καλλιμασιάς, οι πρόσκοποι, οι οδηγοί κι άλλες ομάδες και μεμονωμένα άτομα βρέθηκαν στο δάσος των Ρεστών, ανασκουμπώθηκαν κι έβγαλαν πάρα πολύ δουλειά καθαρίζοντας το δάσος.

 

Και αυτή την Κυριακή

Η προσπάθεια συνεχίζεται κι αυτή την Κυριακή με ώρα συγκέντρωσης στο πυροφυλάκιο των Ρεστών στις 8.00. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία δε χρειάζεται να έχουν τίποτα παραπάνω μαζί τους από όρεξη για δουλειά μαζί με τα κατάλληλα ρούχα και εφόδια εργασίας.

Οι εθελοντές θα καθαρίσουν στα σημεία δεξιά και αριστερά στους δρόμους, ότι υπάρχει κάτω από πεύκα, θα απομακρύνουν όλα τα ξερά και τις φερτές ύλες, θα κλαδέψουν τα πεύκα και θα μαζέψουν τα σκουπίδια. Στόχος είναι κάτω από τα δέντρα να μην υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο το χώμα.

Όπως είπε άλλωστε από την «Ο» ο Π. Τριπολίτης, φέτος η βάση θα δοθεί στο δάσος των Ρεστών και μέχρι το καλοκαίρι η φιλοδοξία είναι να έχει καθαριστεί όλο κι από κει και μετά να υπάρχει η πυρασφάλεια και η προστασία για την πρόληψη της πυρκαγιάς.

Το δρόμο και πάλι έδειξαν οι εθελοντές και καλό θα ήταν το παράδειγμα τους αν ακολουθηθεί κι από άλλους που η επαγγελματική τους δραστηριότητα τους θέλει ούτως ή άλλως μέσα στα δάση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ