12.6.2015 13:35

«Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι λίγοι συνδικαλιστές»

ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου μεταξύ των διοργανωτών- συνδικαλιστών και του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο του.

Ο βουλευτής θεωρεί ότι αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν μόνο οι λίγοι συνδικαλιστές, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα για την δημοκρατία τέτοια φαινόμενα, που μόνο σκοπό έχουν, όπως υποστηρίζει, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του κ. Μηταράκης αναφέρει:

 "Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, διευκρινίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κανένα απολύτως επεισόδιο δεν σημειώθηκε μεταξύ του Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη και των πολιτών της Χίου που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεση τους με τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όσο και αν το ήθελαν κάποιοι, το χθεσινό επεισόδιο δεν είχε πρωταγωνιστή τον κόσμο της Χίου. Το επεισόδιο είχε ως αρνητικούς πρωταγωνιστές μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών που φρόντισαν με την συμπεριφορά τους να προκαλέσουν, να δυναμιτίσουν το κλίμα, να διχάσουν τον κόσμο και εν τέλει να υπονομεύσουν την χθεσινή κινητοποίηση. Τίποτα από όλα αυτά δεν πέτυχαν. Κατάφεραν μόνο να αμαυρώσουν την εικόνα του νησιού μας,

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νότης Μηταράκης προσήλθε στην ανοικτή συγκέντρωση όλων των φορέων της Χίου αλλά δύο συνδικαλιστές "αποφάσισαν" ότι ο εκλεγμένος βουλευτής «δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί!». Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία συμπεριφορά ο Βουλευτής της ΝΔ είχε υποχρέωση να αντιδράσει. Επέμεινε να μιλήσει, όπως απαίτησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Και αυτό έγινε.

Ο κ. Μηταράκης αφού μίλησε παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Οι ολιγάριθμοι «επαγγελματίες» συνδικαλιστές  που αμαύρωσαν με τις αποδοκιμασίες τους τη χθεσινή εκδήλωση δεν έκαναν το ιδιο. Τελικά,  ο ένας εκ των δύο συνδικαλιστών που επεδίωξαν την ένταση αποχώρησε από τη συγκέντρωση χωρίς να μιλήσει. Στην πραγματικότητα γύρισε την πλάτη του στους Χιώτες και στον αγώνα τους για να μην καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτήν την αλήθεια κάποιοι φρόντισαν να την αποκρύψουν.

Οι πολίτες της Χίου που έδωσαν το παρών χθες στην πλατεία Βουνακίου, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του εκπροσώπου της αλλά και πολιτικά πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους καταδίκασαν με τον πιο σαφή τρόπο την προσπάθεια φίμωσης. Το κακό όμως έγινε. Η εικόνα που «στήθηκε» και αναμεταδόθηκε από τα δίκτυα εθνικής εμβέλειας αδικεί τη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση των Χιωτών.  Κανείς όμως δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Τέτοιες αντιδημοκρατικές προσπάθειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ