6.5.2015 16:26

Ζούγκλα στο Καστέλο και εντός κι εκτός καταφυγίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

Την παρέμβαση του Λιμενικού Ταμείου  ζητούν οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής του Καστέλου, για να λυθεί το πρόβλημα της κατάληψης του χερσαίου χώρου του αλιευτικού καταφυγίου από τα σκάφη των ερασιτεχνών ψαράδων που είναι εγκαταλελειμμένα και εμποδίζουν τη μεταφορά των σκαφών τους προς και από τη θάλασσα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την έλλειψη γλίστρας, γεγονός που αναγκάζει τους ψαράδες να μισθώνουν γερανό, για ένα έργο που έπρεπε να έχει φροντίσει η πολιτεία, όταν κατασκεύαζε το καταφύγιο.Στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο του καταφυγίου φιλοξενούνται  20 επαγγελματικά και 85 ερασιτεχνικά σκάφη

«Προχτές θέλαμε να βγάλουμε στη στεριά ένα σκάφος και δεν υπήρχε τρόπος και χώρος.. Ο γερανός αναγκάστηκε να το περάσει πολύ δύσκολα πάνω από μεγάλα σκάφη και παραλίγο να γίνουν ζημιές. Η πολιτεία πρέπει να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες να τα απομακρύνουν, να τα αφήνουν στο ντόκο μόνο λίγες μέρες αν χρειάζεται να κάνουν τις επισκευές. Αν δεν συμμορφωθούν πρέπει να επιβάλλονται οι κυρώσεις που ορίζει η νομοθεσία», διαμαρτύρεται η Μαρκέλλα Γιοβανάκη.Όλοι ομολογούν όμως ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση έχουν και οι ίδιοι, αφού δεν έχουν αρμονικές σχέσεις μεταξύ τους και δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Χωρίς αντλιοστάσιο

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Το αντλιοστάσιο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ από τα  μέσα της 10ετίας του 1990 που κατασκευάστηκε το έργο.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», τονίζουν οι Θοδωρής Βολικάκης και Παναγιώτης  Κουμέντης.  Ρεύμα και νερό παίρνουν από άλλες παροχές, αλλά πρόσφατα τους έκοψαν τη γραμμή ύδρευσης γιατί ο βασικός πάροχος στον οποίο είναι καταχωρημένη η γραμμή δεν πληρώνει τα τιμολόγια του.

Ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί ούτε το βίντσι που θα βγάζει τα σκάφη στο χερσαίο χώρο, αφού δεν έχει κατασκευαστεί γλίστρα, μόνο τα καλώδια της εγκατάστασης υπάρχουν στην υποδοχή της βάσης του. Οι προεκλογικές εξαγγελίες έμειναν κενά γράμματα για μια ακόμη φορά.

Ο  Θ. Βολικάκης προσθέτει σκωπτικά, ότι δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα από ένα πτωχευμένο κράτος….

Η ζούγκλα

Ο χώρος από το μικρό πάρκο στην είσοδο του καταφυγίου έως το Τάγμα έχει μετατραπεί σε ζούγκλα.  Ο Κώστας Καραμπουρνιώτης είναι χείμαρρος.

«Έχει να καθαριστεί από τότε που έγιναν οι κατασκευές ανάπλασης με πετρόχτιστα τοιχία επί δημαρχίας Βαρκάρη. Έχει γίνει ζούγκλα από τα καλάμια, τους θάμνους, από τα χόρτα ο χώρος έχει γεμίσει τσιβίκια, ποντίκια και φίδια. Εγώ και ο γιος μου καθαρίζαμε το πάρκο και φυτεύαμε βασιλικούς για να είναι όμορφο, Φέτος μας είπαν να μην κάνουμε τίποτα γιατί ότι θα το φρόντιζε ο δήμος. Παραμύθια, δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ