30.4.2015 13:49

Υψώνονται γαλάζιες σημαίες σε 4 παραλίες της Χίου

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Το διεθνές σύμβολο ποιότητας και τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, η γνωστή ως «Γαλάζια σημαία» με τα διακριτικά του Fee (ιδρύματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) θα υψωθεί φέτος σε 4 παραλίες της Χίου έπειτα από την περυσινό «διάλλειμα» που η Χίος δεν ύψωσε καμία σημαία.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη υπάλληλο της Μονομετοχικής Ακινήτων του Δήμου Μ. Πιπίδη ο Δήμος Χίου έχει στείλει προς έγκριση τα απαραίτητα δικαιολογητικά για 4 παραλίες και συγκεκριμένα τον Καρφά, τη Μπέλα Βίστα, την Αγία Παρασκευή και την Αγία Φωτιά.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις 13 Μαΐου ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Χίος τελικά θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε το καλοκαίρι του 2014.

Επιπλέον σύμφωνα με την κ. Πιπίδη σε πρόγραμμα γαλάζιας σημαίας προωθείται ήδη από φέτος και η παραλία της Κώμης ώστε του χρόνου να είναι έτοιμη για να ενταχθεί στη σχετική λίστα.

«Για να πάρει μία παραλία γαλάζια σημαία πρέπει πρώτα να έχει λειτουργήσει για ένα χρόνο με τα πρότυπα των παραλιών που έχουν ήδη γαλάζια σημαία. Έτσι ξεκινάμε από φέτος προκειμένου του χρόνου να είμαστε έτοιμοι», ανέφερε η κ. Πιπίδη.

Μάλιστα για φέτος και για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν WC ΑμεΑ σε 2 από τις 4 παραλίες ενώ ράμπες πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία θα τοποθετηθούν σε Καρφά, Μπέλα Βίστα, Αγία Φωτιά, Αγία Παρασκευή και Κώμη ενώ έχουν προβλεφθεί και σχετικές θέσεις στάθμευσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ