9.8.2016 13:34

Υπάνθρωποι συνεχίζουν να δηλητηριάζουν σκύλους

ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ

«Άνθρωποι» συνεχίζουν να σκοτώνουν σκυλιά χρησιμοποιώντας φόλες, χωρίς να υπολογίζουν ότι σκοτώνουν μια ζωή, χωρίς καμιά αναστολή κι ενοχή και χωρίς τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου.

Καθημερινό φαινόμενο για τους κτηνιάτρους το νησιού αποτελούν τα περιστατικά δηλητηρίασης σκύλων. «Δεν είναι μόνο ένα και δυο, καμιά φορά είναι δεκάδες τα σκυλιά που έρχονται ένα βήμα πριν το θάνατο επειδή έφαγαν δηλητηριασμένη τροφή», αναφέρει Κτηνίατρος της πόλης.

 

Χωρίς συνέπειες

Είναι δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι δρουν ανενόχλητοι. Προετοιμάζουν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και «χτυπούν» όταν δεν το περιμένεις. Εάν είναι τυχερός ο ιδιοκτήτης του σκύλου, το ζωντανό θα γυρίσει μισοπεθαμένο σπίτι και ίσως τότε σωθεί. Τις περισσότερες φορές όμως και τα περιστατικά αυτά σπάνια καταγράφονται τα ζώα πεθαίνουν χωρίς να επιστρέψουν σπίτι και θεωρούνται... χαμένα.

«Η νομοθεσία υπάρχει. Είναι όμως πολύ δύσκολο να αποδείξεις ότι κάποιος συγκεκριμένα πέταξε τη δηλητηριασμένη τροφή κι ακόμη πιο δύσκολο να προχωρήσεις όλη τη διαδικασία, με κατάθεση μηνύσεων κ.λπ» αναφέρει συμπολίτης μας που πρόσφατα βίωσε αυτήν την τραγική εμπειρία με τον σκύλο του.

 

Χωρίς ελπίδα

Η πρόσφατη εμπειρία του ανέδειξε κι άλλο ένα σοβαρό θέμα, την έλλειψη ενός χώρου για πρώτες βοήθειες τις βραδινές ώρες και ενός φαρμακείου από όπου θα μπορούσε να προμηθευτεί κάποιος την ατροπίνη, το αντίδοτο για τις... φόλες. «Το σκυλί ήρθε σερνάμενο στο σπίτι. Τον σήκωσα και πήρα αμέσως τηλέφωνο τον γιατρό. Μου είπε τι να κάνω αλλά αμέσως μόλις έφτασα στο ιατρείο, ο σκύλος είχε πεθάνει» διηγείται το περιστατικό συμπολίτης μας από τον Βροντάδο.

«Αν ενοχλούσε ο σκύλος μου μπορούσαν αν με ενημερώσουν, να πάρουν ένα τηλέφωνο, να πλήρωνα πρόστιμο. Δεν γίνεται να σκοτώνουν έτσι τα σκυλιά. Αυτό είναι ένδειξη υπανθρώπων» αναφέρει χαρακτηριστικά ελπίζοντας ότι κάπου θα ακουστεί ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένος να καταγγείλει το περιστατικό στον εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ