29.3.2016 10:01

UMove: Η εφαρμογή που θα βάλει σε τάξη το κυκλοφοριακό χάος της πόλης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Μέσα από μία καινοτόμα εφαρμογή που θα καταγράφει τις κινήσεις των οδηγών μέσα στην πόλη, ώστε να αντληθεί πολύτιμα στοιχεία για τις οδηγικές συνήθειες των Χιωτών, επιχειρεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, να βάλει τάξη στην κυκλοφοριακή παράνοια του κέντρου.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή με το όνομα «Umove» διατίθεται στο app store για συσκευές Apple με λογισμικό iOS, καθώς και στο Google Play για συσκευές με λογισμικό Android. 

Εγκαθιστώντας ο χρήστης τη συγκεκριμένη εφαρμογή, και με τη χρήση του GPS, καταγράφονται σε βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι κινήσεις των οδηγών μέσα στην πόλη, ενώ η εφαρμογή διατίθενται και για ποδηλάτες.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που παρέχει στους χρήστες να εντοπίζουν μόνοι τους προβλήματα κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και με τη χρήση φωτογραφίας και κειμένου να αποστέλλουν αναφορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ώστε να ληφθεί υπόψη στην τελική μελέτη.

Ο σκοπός

Από τη διασταύρωση των στοιχείων θα προκύψει, ποιες οδοί στην πόλη σηκώνουν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φορτίο, ποιες ώρες παρατηρείται μποτιλιάρισμα καθώς και οι ροές των οχημάτων μέσα στο κέντρο.

Η επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής έγινε διά στόματος Μ. Βουρνού, στο «γύρο της πόλης», προτρέποντας τους Χιώτες να εγκαταστήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα το Τμήμα Μεταφορών, σε συνέχεια προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Δήμο Χίου, θα καταθέσει προτάσεις τόσο για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα στην πόλη, όσο και για το νέο σχεδιασμό των χώρων στάθμευσης εντός κι εκτός κέντρου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ