25.10.2016 18:11

Τριαξονική η αντιπυρική προστασία [ΒΙΝΤΕΟ]

ΒΑΡΥΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016

Μαύρος ήταν ο απολογισμός του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΣΟΠΠ, για την αντιπυρική περίοδο 2016. Μαύρος όσο και τα 51.000 περίπου καμένα στρέμματα  και τον ένα νεκρό που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα αυτά και από το γεγονός πως θρηνήσαμε κι έναν νεκρό μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή γι αυτό και το ενδιαφέρον της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους φορείς και η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρουμέσω τηλεδιάσκεψης, επικεντρώθηκε στην πρόληψη των πυρκαγιών αφού είναι κοινώς παραδεκτό ότι η  πυρκαγιά πρέπει να σβήσει πριν καν εκδηλωθεί.

Οι τρεις άξονες

Σε τρία σημεία επικεντρώθηκε το Συντονιστικό της Περιφέρειας με πρώτο και καλύτερο το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ για το οποίο έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί ουκ ολίγα και σύμφωνα και με τα πορίσματα είναι υπεύθυνο για την πρόκληση πυρκαγιών.

* Με έγγραφο τους προς τη ΔΕΔΔΗΕ η Περιφερειακή Ενότητα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα ζητούν  τον καθαρισμό και τη συντήρηση των δικτύων , ώστε να αποφευχθούν ξανά ανάλογα περιστατικά. 

* Άλλος ένας στόχος που μπαίνει αφορά στον καθαρισμό των εκτάσεων  σε απόσταση 100μ από του οικισμούς, μια πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή Περιφέρειας, Δήμου και Εθελοντών

* Τέλος η στόχευση επικεντρώνεται στη νέα γενιά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της με καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη διανομή φυλλαδίων και στις κατά τόπους ενημερωτικές συναντήσεις στα χωριά.

Ζητούμενο ακόμη μια φορά και για άλλη μια χρονιά είναι όσα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν στην αίθουσα να γίνουν πράξη, μήπως και διασωθεί την επόμενη χρονιά ότι πράσινο έχει απομείνει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ