13.7.2016 10:49

«Τους τρέχουν» για τις οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ Η Δ.Ο.Υ., ΔΙΩΚΕΙ ΑΠ. ΤΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Μ. ΦΥΤΟΥΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Εκεί που σταματά η λογική ξεκινά το ελληνικό δημόσιο. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την εντολή από το αρμόδιο γραφείο της Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης για έναρξη της ποινικής διαδικασίας κατά του Απ. Τζιώτη και του Μ. Φυτούση ως νυν και πρώην πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. , για τις οφειλές της εταιρείας προς το ελληνικό δημόσιο.

Και οι δυο έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έλαβαν ειδοποίηση προ ποινικής διαδικασίας. Να σημειωθεί ότι οι οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. προς το ελληνικό δημόσιο φτάνουν τα 5.400.000 ευρώ βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση η οποία πληρώνεται κανονικά.

Προφανώς όποιος συνέχισε τη διαδικασία προχωρώντας στο ποινικό μέρος της υπόθεσης ή δεν μπήκε στον κόπο να διαπιστώσει ότι ήδη τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. μέσα από τη ρύθμιση, ή έμεινε στο τυπικό μέρος της υπόθεσης προκαλώντας απίστευτη σπατάλη των πόρων του ελληνικού δημοσίου με έγγραφα διαδικασίες δικάσιμους δικηγόρους και όλα τα σχετικά.

Επί της ουσίας πάντως με αυτή τη λογική και πρακτική ακόμη και οι ελάχιστοι που έχουν μείνει και έχουν διάθεση να προσφέρουν στα κοινά καταλαμβάνοντας τέτοιες θέσεις, που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται με απίστευτα βάρη αποθαρρύνονται, υπό τον φόβο των ποινικών ή νομικών ευθυνών.

Εδώ και δυο μέρες οι εμπλεκόμενοι, Δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. βρίσκονται σε εγρήγορση προσπαθώντας να βρουν μιαν άκρη, χθες πραγματοποίησαν μια πρώτη επαφή με τη Δ.Ο.Υ. Χίου που δεν είναι αρμόδια αφού το αντίστοιχο τμήμα πλέον λειτουργεί στη Μυτιλήνη και όπως συχνά γίνεται το καλοκαίρι και η αρμόδια υπάλληλος είναι σε... άδεια, οπότε πού να βρεθεί η άκρη!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ