7.5.2015 17:05

Τους «έκαψε η ΔΕΗ

ΣΤΑ ΥΨΗ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

«Κάηκαν» στην κυριολεξία οι Αιγνουσιώτες ανοίγοντας τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και διαπιστώνοντας ότι στην πλειοψηφία τους οι χρεώσεις είναι υψηλότερες κατά 60-120% .

«Αρκετοί μου έχουν κάνει παράπονα από το πρωί και διασταυρώνοντας τα στοιχεία έχω καταγράψει τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις με αύξηση στο λογαριασμό που κυμαίνεται από 60-120%. Θεωρώ ότι είναι υπερβολική και αδικαιολόγητη η αύξηση αυτή και όπως και να έχει θα διερευνήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στις Οινούσσες, Γ. Δανιήλ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι πρόκειται για οικίες κι όχι για επαγγελματικούς χώρους που να δικαιολογούν ίσως μια αυξημένη κατανάλωση ή επιπλέον χρεώσεις αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν αφορούν οι αυξήσεις σε δημοτικά τέλη. «Στις Οινούσσες δεν έχουμε αυξήσει τα δημοτικά τέλη εδώ και μια πενταετία».

Συντονισμένα πλέον οι κάτοικοι των Οινουσσών που βρίσκονται υπόχρεοι απέναντι στη ΔΕΗ με λογαριασμούς που κυμαίνονται από 800- 1000 ευρώ θα αναζητήσουν τα αίτια αυτής της αύξησης και μαζί το δίκιο τους στα γραφεία της ΔΕΗ.

Φταίει ο χιονιάς;

Στον παρατεταμένο και δριμύ φετινό χειμώνα αναζητεί τα αίτια των αυξημένων λογαριασμών με μια πρώτη εκτίμηση ο Τομεάρχης Τομέα Δικτύου

Περιοχής Χίου Γ. Καλαμάκης. «Ίσως κάποιοι έχουν δυο λογαριασμού μαζί απλήρωτους και γι αυτό είναι αυξημένο το ποσό. Ίσως πάλι λόγω του κρύου και του παρατεταμένου χειμώνα να έκαναν περισσότερη χρήση κλιματιστικών ή θερμαντικών σωμάτων. όλα αυτά αυξάνουν την κατανάλωση και «φουσκώνουν» αντίστοιχα τους λογαριασμούς του ρεύματος» είπε χαρακτηριστικά.

Μένει να δούμε αν οι λογαριασμοί θα «κάψουν» και όλη τη Χίο κι αν όντως οφείλεται σε αυξημένη κατανάλωση και δεν πρόκειται για τίποτα άλλο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ