29.8.2016 20:51

«Θα μας βρεί μπροστά της»

Γ.Σ.Ε.Ε ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολύ  δύσκολη επόμενη πενταετία προβλέπει η Γ.Σ.Ε.Ε  για τους Έλληνες και προαναγγέλλει  πολύ θερμό Φθινόπωρο  για την κυβέρνηση με ένταση των αγώνων και που θα συνοδεύεται κα με  προσφυγές στη δικαιοσύνη για τις διεκδικήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης  στη συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε στο  Εργατικό Κέντρο Χίου τόνισε ότι είναι απόλυτη  ανάγκη πλέον να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι πολίτες που προσφέρουν ότι μπορούν από το υστέρημα τους.

«Από το Σεπτέμβριο, που πάντα  σηματοδοτεί την έναρξη της νέας επαγγελματικής σεζόν με την έκθεση της Θεσσαλονίκης αρχίζει μια νέα αγωνιστική χρονιά και ελπίζουμε η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί  σωστά τα συμφέροντα μας στις επαφές με την τρόικα.           Δεν αισιοδοξούμε αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων ευκαιριών».

Ο Ν. Κιουτσούκης υπογράμμισε ότι η Συνομοσπονδία έχει καταθέσει προτάσεις από μελέτες του Επιστημονικού της Ινστιτούτου, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις τις απορρίπτουν επειδή εφαρμόζουν τις εντολές των δανειστών μας.

«Οι κυβερνήσεις  απορρίπτουν τις προτάσεις που της καταθέτουμε επειδή παίρνουν  από έξω τις εντολές των πολιτικών που εφαρμόζουν  χωρίς καμία πολιτική και κοινωνική  αναστολή», πρόσθεσε.

Εκτιμά ότι τα έσοδα από τους φόρους θα είναι αισθητά μειωμένα και προβλέπει ότι δεν θα αποφύγουμε τον κόφτη.

«Ο κόφτης πρώτα κόβει από τους μισθούς, ο κόσμος δεν αντέχει άλλες οικονομικές περικοπές», επισήμανε και κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού μας να επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι να στηρίξουν τον κόσμο που υποφέρει.

Αιτήματα

Οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας  και του Σωματείου Οικοδόμων Χίου Μιχάλης Τσακός του παρέδωσαν υπομνήματα με τα προβλήματα, τα αιτήματα  και τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει  στην κυβέρνηση  χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Λίνας κάλεσε την Συνομοσπονδία να στηρίξει τα αιτήματα των εργατικών φορέων της Χίου και ο Μ. Τσακός μεταξύ άλλων ζήτησε να διοργανώσει η Γ.Σ.Ε.Ε  σεμινάρια επιμόρφωσης των άνεργων οικοδόμων, πιστεύοντας ότι με την απόκτηση γνώσεων και μορίων ένταξης σε προγράμματα θα καταπολεμηθεί έως ενός σημείου η τεράστια και συνεχώς  αυξημένη ανεργία του κλάδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ