28.10.2016 14:23

Τα κεφάλια ψηλά [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με άψογους σχηματισμούς και υπό τον ήχο των εμβατηρίων της μπάντας του Δήμου και της Στρατιωτικής Μουσική της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» παρέλασαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα.

Την πολιτεία εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο στρατιωτικός διοικητής ταξίαρχος Γ. Μπικάκης καθώς και ο Μητροπολίτης Μάρκος.

76 χρόνια μετά το ηρωικό «Όχι» του ελληνικού λαού στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς, ένοπλες δυνάμεις αλλά και πολιτική ηγεσία απέδωσαν τιμές σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, στέλνοντας όμως σαφές μήνυμα ότι η εθνική κυριαρχία, παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύει το έθνος, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη έννοια για την Ελλάδα και ειδικά για τους ακρίτες του Βορείου Αιγαίου.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

 

Μηνύματα ενότητας και εθνικής κυριαρχίας

Μ. Βουρνούς: Παράδειγμα στις μέρες μας το Έπος του ‘40

Συνδέοντας το Έπος του 40 με το προσφυγικό και τη δεινή θέση την οποία βρίσκεται η χώρα μας ο δήμαρχος Χίου, υποστήριξε  ότι η ιστορία ξαναγράφεται καιμίλησε για την ανάγκη ενότητας και κοινωνικής συνείδησης. Οι Έλληνες ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, τους έβαλαν σε δεύτερη μοίρα, προτάσσοντας  το κοινό καλό. « Η 28η Οκτωβρίου είναι η μέρα που το έθνος μας έλαβε θέση στη σύγχρονη ιστορία, το έπος του 40. Ένα έπος που το κράτησε ένας προς ένας οι πρόγονοι μας  αρνούμενοι να υποταχθούν στον εαυτό τους υποτασσόμενοι στον κοινό μας σκοπό στην κοινή μας παρουσία ως κράτος και ως κοινωνία. Μόνο όταν όλοι μαζί συγκροτημένα ως  κοινωνία αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και πάμε μπροστά. Το παράδειγμα αυτών των ηρώων μας οδηγεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Στ. Κάρμαντζης : Μολών Λαβέ

Φανερά συγκινησιακά φορτισμένος, ο αντιπεριφερειάρχης σε υψηλούς τόνους συνέδεσε το μήνυμα της σημερινής μέρα με την οικονομική κρίση αλλά και τα εθνικά θέματα, με δεδομένες και τις τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας: «Καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στη γενιά του 40, στη γενιά που έδωσε τον αγώνα για τη δική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Έδειξαν ότι όταν οι Έλληνες  είναι ενωμένοι , καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Έλληνες ενωμένοι  ποτέ νικημένοι. Σήμερα η πατρίδα μας περικλείεται από πολλούς κινδύνους όχι μόνο οικονομικοί αλλά εθνικοί.  Η σημερινή εικόνα όπως και η ιστορία απέδειξε για όλους εκείνους τους ανιστόρητους  οι οποίοι βγάζουν άναρθρες κραυγές , ότι το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι Μολών Λαβέ».

@ Ολόκληρο το βίντεο της παρέλασης θα αναρτηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ