Κοινωνία

6/5/15 14:56

τελ. ενημ.: 6/5/15 14:57

Συνεχής αύξηση αναφορών στον Συνήγορο του Καταναλωτή, λόγω κρίσης

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Συνεχής αύξηση των αναφορών παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως δήλωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Συνήγορο Αθηνά Κοντογιάννη και τη βοηθό Συνηγόρου Βασιλική Μπώλου.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2014 και τον ενημέρωσε για το έργο της αλλά και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

«Εγχειρίσαμε, ακόμη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσκληση να παραστεί στην επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνουμε, στις 20 Μαϊου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με θέμα: "Προστασία του Καταναλωτή & Οικονομική Κρίση"» σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Ζαγορίτης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και πρόσθεσε ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται συνεχής αύξηση αναφορών, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

«Το 2014, οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2013» είπε χαρακτηριστικά, συπληρώνοντας: «Το θετικό είναι ότι το 80% των υποθέσεων επιλύονται, και μάλιστα, 72% υπέρ των καταναλωτών και 8% υπέρ των προμηθευτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαγορίτης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή «υπηρετεί με επιτυχία τον θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών και υποστηρίζει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση