25.7.2016 21:38

Στον πλευρό των Μαστιχοπαραγωγών η Ένωση Νέων Αγροτών

Στο πλευρό των μαστιχοπαραγωγών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές  πυρκαγιές στο νησί της Χίου, βρίσκεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του τοπικού οικοσυστήματος, αλλά και των παραγωγών που ασχολούνται με την παραγωγή μαστίχας.

Ήδη η διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α. βρίσκεται σε επαφή με εκπροσώπους της Ένωσης Νέων Αγροτών Χίου, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες που χρειάζονται με σκοπό να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι εκτάσεις που έγιναν στάχτη.  

«Οι νέοι αγρότες της Χίου που ασχολούνται με την καλλιέργεια των μαστιχόδεντρων, μετά την καταστροφή που υπέστησαν, θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα από την Πολιτεία, ώστε να μην εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους. Η Π.Ε.Ν.Α. μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος της καταστροφής άρχισε να συντονίζει τις δράσεις της, προκειμένου να διεκδικήσει την άμεση αποζημίωση των δικαιούχων αγροτών. Παράλληλα θα απευθυνθεί και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, καθώς η μαστίχα είναι ένα σημαντικό και μοναδικό προϊόν της χώρας μας και πρέπει πάσει θυσία να προστατευθεί», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Νίκος Παυλονάσιος. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ