25.10.2016 15:46

Στο Σκυλίτσειο ο Νευροχειρούργος που μάγεψε τον κόσμο

Ο ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ ΜΠΑΪΡΑΜΙΔΗΣ, ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ "Π" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Σε μια εποχή που τα σύμβολα έχουν χάσει τη λάμψη και την αξία τους, που ο κόσμος διψά κι επιζητεί την έμπνευση αλλά αδυνατεί να τη βρει, ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμβολίζει την Ελλάδα που μένει που μάχεται και που με σκληρή δουλειά παρά το αντίξοο περιβάλλον της κρίσης, βρίσκει χώρο και τρόπο να διαπρέψει.

Οι επιτυχίες

Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας 39χρονος συμβασιούχος από το Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο χάρη στην πρωτοποριακή και εξειδικευμένη επέμβαση που πραγματοποίησε, το  «Bypass εγκεφάλου»- από τις δυσκολότερες στη νευροχειρουργική- που μέχρι σήμερα γινόταν αποκλειστικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο της  χώρας  με κόστος απαγορευτικό για τον μέσο ασθενή.

Με πολύ κόπο κατάφερε μέσα στα τέσσερα χρόνια που ήταν στο Βοστάνειο, να "στήσει" την κλινική, τα χειρουργεία και να είναι σήμερα το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, επιλογή πολλών ασθενών ανά την Ελλάδα με νευροχειρουργικά προβλήματα.

"Στη Μυτιλήνη έδωσα πάρα πολύ αγώνα εδώ και πέντε χρόνια για να στηθεί όλο το χειρουργείο και η κλινική. Εδώ αναδείχθηκα κι έχει στρώσει και η δουλειά μου, μπορώ να αντλώ ικανοποίηση από τον κόσμο από την αγάπη του, γι αυτό και παραμένω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι εσαεί αλλά προς το παρόν συνεχίζω στο Βοστάνειο", λέει ο ίδιος απαντώντας στο ερώτημα γιατί επιμένει να είναι και να υπηρετεί σε ένα περιφερειακό Νοσοκομείο.

 

 

Η Χίος

 Έχει χειρουργήσει πολλούς ασθενείς από τη Χίο. Αυτοί ήταν και η αιτία για τον ερχομό του στο νησί μας και στην πραγματοποίηση στο "Σκυλίτειο", εξωτερικών ιατρείων, στις 26 Οκτωβρίου.  "Στην ουσία έχω χειρουργήσει πάρα πολλούς ασθενείς στη Χίο και για να μην ταλαιπωρούνται είπα να έρθω στη Χίο και με την ευκαιρία αυτή θα εξετάσω και άλλους ασθενείς. Σαφώς και δεν θα προλάβουμε όλους, αλλά θα μπορούμε να το επαναλάβουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η άλλη άποψη

Στη σύντομη συνομιλία μαζί του καταλαβαίνει κανείς πως έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την υπάρχουσα. Ο στόχος για τον γιατρό Μπαϊραμίδη δεν είναι να έχει απολαβές, να έχει οφέλη από την παραμονή του σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο. Στόχος ήταν πατώντας στα πόδια του κι ασκώντας ένα επάγγελμα που αγαπά να προχωρήσει, να προκόψει και μετά να εισπράξει τα αγαθά των κόπων του. "Κάποιος όταν είναι νέος και έχει όρεξη για τη δουλειά του, πρέπει να ξεκινά με γνώμονα την αγάπη του γι αυτό που κάνει. Με πολλή δουλειά και  υπομονή θα πάει μπροστά. Αν κάποιος προχωρά περιμένοντας από τη βοήθεια των άλλων και από τη στήριξη τους, τότε τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα" εξηγεί.

Ανάλογο σκεπτικό έχει και για τους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό τους οποίος δεν κατηγορεί αλλά όπως λέει "Είναι επιλογή τους να φύγουν στο εξωτερικό. Όμως θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να παλέψεις εδώ και μετά αν δεν τα καταφέρεις να φύγεις. Πάντως και το ότι φεύγουν όλοι για έξω κι αυτό υπερβολή είναι ".

Και συνεχίζει

Ο κ. Μπαϊραμίδης δεν σταματά, δεν χαμηλώνει τον πήχη παρά θέτει νέους στόχους  από το "Βοστάνειο". "Συνεχίζουμε κανονικά  ο επόμενος στόχος είναι να δεχόμαστε ακόμη πιο πολύπλοκα περιστατικά στη Μυτιλήνη και να χειρουργούμε ανευρύσματα, όγκους βάσης κρανίου κ.λπ" .

Χάρη στον κ. Μπαϊραμίδη η νευροχειρουργική δεν είναι πια για τους λίγους, άνοιξε μια πόρτα στο Αιγαίο και για τους ασθενείς με χαμηλότερα εισοδήματα, κάτι που ειδικά στις μέρες είναι ένα μικρό θαύμα.

 

 

 

 Το Εξωτερικό Ιατρείο στο «Σκυλίτσειο»  είναι προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου κι όσοι επιθυμούν  να κλείσουν ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου στα τηλέφωνα 22713 50100   &     22713 50112

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ