13.2.2017 11:39

Στο Erasmus+ το ΕΕΕΚ Χίου

Για τρίτη χρονιά στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  Erasmus+ / Δράση ΚΑ2 με τίτλο «Ιncorporated: Ιnclusionneedscompetence», συμμετέχει το  Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) Χίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία,  την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Γερμανία που είναι και η  συντονίστρια χώρα του προγράμματος.

Η 7η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Periguex της Γαλλίας, στο σχολείο EPLEFPADUPERIGORD (ETABLISSEMENT PUBLIC LOCAL D'ENSEIGNEMENT ET DE FORMATION PROFESSIONNELLE AGRICOLE (EPLEFPA) DU PERIGORD)», από τις 15 έως 19 Φεβρουαρίου 2017.

Στη συνάντηση συμμετέχουν 2 εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΚ, η Τζένη Βούλγαρη και ο Δημήτρης Αντωνόγλου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με:

  • την επικοινωνία με το διοικητικό τομέα της εκπαίδευση και τους φορείς που χαράζουν τις πολιτικές αποφάσεις στην εκπαίδευση,
  • Συνεντεύξεις με τοπικούς πολιτικούς φορείς σε θέματα συμπερίληψης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες και στρατηγικές που ακολουθούν.
  • Συζήτηση και αίτηση για υποβολή νέου προγράμματος Erasmus +.

Βασικός στόχος του προγράμματος  είναι η δημιουργία ενός εγχειριδίου - βοηθήματος για κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να ενσωματώσει μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γενικό Σχολείο.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:

http://eeeek.chi.sch.gr/site/index.php/el/

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ