18.6.2013 15:04

Στην Εισαγγελία για το θόρυβο οι κάτοικοι του Καρφά

- ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝOΒΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΑ «ΚΟΝΤΡΑΣ» ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Από τις 29 Μαϊου εκκρεμεί η καταγγελία των κατοίκων του Καρφά στην Εισαγγελία Χίου για την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν κάθε βράδυ με τους παράνομους μηχανόβιους, που έχουν μετατρέψει τον περιφερειακό του Καρφά σε άτυπη πίστα για κόντρες ταχύτητας, με τον θόρυβο να απλώνεται σε όλη την περιοχή αναστατώνοντας τους πάντες.

Οι αντιδράσεις και τα παράπονα των κατοίκων στρέφονται πρώτα προς την Τροχαία Χίου και στη συνέχεια σε όλους εκείνους που στέκονται παντελώς αδύναμοι να προτάξουν την εφαρμογή των νόμων και των κανόνων.

Όπως υποστηρίζουν στον «π» οι κάτοικοι της περιοχής, το πρόβλημα το παρουσίασαν έγκαιρα στους αρμόδιους, είτε με τηεφωνικές καταγγελίες, είτε εγγράφως. Παρόλα αυτά από τις 29 Μαϊου δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. «Ζούμε σε μια ομηρία θορύβου εδω και καιρό. Ανεξέλεγκτα τα μηχανάκια κινούνται είτε στον κεντρικό του Καρφά, είτε στον περιφερειακό δρόμο, προκαλώντας τεράστιο ζήτημα όχι μόνο για εμάς που μένουμε μόνιμα, αλλά και για τους ελάχιστουν πλέον επισκέπτες από το εξωτερικό στα μάτια των οποίων αμαυρώνεται η εικόνα του νησιού. Τα μηχανάκια φιγούρας, χωρίς πινακίδες, με βγαλμένες ή πειραγμένες εξατμίσεις που ακούγονται από χιλιόμετρα είναι αδύνατον να συνεχίζουν τη ζημιά που προκαλούν. Είναι αδιανόητο να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα. Απαιτούμε άμεσα να δοθεί λύση με τον έλεγχο της Τροχαίας, με την συνδρομή των αρχών και με όποιο άλλο μένοσ υπάρχει», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σήμανση, πεζοδρόμια, σαμαράκια

Μια πρώτη επιτόπια αυτοψία των υπηρεσίων θα ήταν αρκετή για να διπαιτώσει και τις παρεμβάσεςι που πρέπει να γίνουν. Ο Καρφάς στερείται σήμανσης, στερείται πεζοδρομίων θέτωντας καθημερινά σε κίνδυον την ζωή των (αμάθητων) στη δική μας πργαμτικότητα επισκπεπτών. Μια άλλη λύση θα ήταν να τοποθετηθούν στον κεντρικό δρόμο σαμαράκια που εμποδίζουν την ανάπτυξη ταχύτητας. Αυτά όμως δεν είναι αποφάσεις των κατοίκων ή των εφημερίδων. Είναι υποχρέωση και ανάγκη των αρμόδιων αρχών να έχουν άποψη και προτάσεις για κάθε πρόβλημα που ενοτπίζεται. Και φυσικά η απάθεια στα προβλήματα του Καρφά δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ