13.5.2015 11:11

Στα Astra η ζήτηση

100.000 ΦΘΗΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η AEGEAN ΓΙΑ ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο θυμόσοφος λαός χωρίς όμως να αποτρέπει και τις εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι και το νέο εγχείρημα της Astra Airlines να συνδέσει καθημερινά από 15 Ιουνίου τη Χίο με την Αθήνα, κίνηση που σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Ιωάννη Ζλατάνη βρήκε εξαιρετική απήχηση στο επιβατικό κοινό του νησιού.

«Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Η γραμμή Χίου – Αθήνας πάει ήδη πάρα πολύ καλά. Από άποψη αριθμού κρατήσεων στις νέες μας γραμμές πρώτη είναι η Χίος, δεύτερη η Σάμος και τρίτη η Μυτιλήνη. Δεν περιμέναμε να υπάρχει τόσο μεγάλη απήχηση. Πραγματικά είμαστε ενθουσιασμένοι», σημείωσε στον «π» ο κ. Ζλατάνης. 

«Θα παραμείνουμε στη γραμμή και τον χειμώνα»

Ερωτώμενος αν Astra θα αποχωρήσει μετά τον Σεπτέμβριο από τη γραμμή ο κ. Ζλατάνης υπήρξε κατηγορηματικά αρνητικός. «Ήρθαμε στη γραμμή για να παραμείνουμε. Η πρόθεσή μας δεν είναι να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι και μετά να αποχωρήσουμε. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι η παρουσία μας θα είναι μόνιμη. Δεν μπορώ επί του παρόντος να σας πω με πόσα δρομολόγια και με ποια συχνότητα θα είμαστε τον Χειμώνα γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τη ζήτηση. Όμως είναι γεγονός ότι θέλουμε να παραμείνουμε», δήλωσε ο ίδιος.

«Θα απαντήσουμε σε κάθε ανταγωνιστική κίνηση»

Οι προθέσεις πάντως της Astra δεν περιορίζονται μόνο στα λόγια. Όπως εξήγησε ο κ. Ζλατάνης η Astra είναι σε θέση να αντέξει κάθε είδους ανταγωνιστική ενέργεια που θα προκύψει στο μέλλον από την Aegean. Άλλωστε το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στη γειτονική Μυτιλήνη όπου οι ναύλοι λόγω της παρουσίας δύο εταιρειών έπεσαν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

«Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε κάθε ενέργεια ανταγωνισμού. Διαθέτουμε αρκετές κατηγορίες ναύλων και ακολουθούμε συγκεκριμένη πολιτική όπως για παράδειγμα στις αποσκευές», κατέληξε ο κ. Ζλατάνης.

Στην αντεπίθεση η Aegean

Την ίδια ώρα σε αντεπίθεση προχώρησε η Aegean ανακοινώνοντας την προσφορά 100.000 εισιτηρίων με χαμηλούς ναύλους που αφορά σε απευθείας πτήσεις από/προς όλους τους προορισμούς εσωτερικού για ταξίδια με απλή μετάβαση και με επιστροφή. Ισχύει για ναύλους Golight και Flex. Τα φθηνά εισιτήρια αφορούν σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και την 19/05/2015 για πτήσεις που εκτελούνται με την Aegean & την Olympic air από 01/06/2015 έως και 24/10/2015.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ