14.8.2023 9:53

ΣΕΥΙΧ: "Δεν κρατήθηκε ούτε το 11ωρο ανάπαυσης - Για αυτή την ανάπτυξη πανηγυρίζουν…"

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν κράτησαν ούτε το νομοθετικά κατοχυρωμένο 11ωρο ανάπαυσης με την επόμενη βάρδια.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή τη «Λευκή νύχτα».

Την Παρασκευή (την επόμενη της «Λευκής Νύχτας»), κι ενώ τα πανηγύρια από τους διοργανωτές (Δήμο, Επιμελητήριο, αλυσίδες, μεγαλομαγαζάτορες) δεν έλεγαν να κοπάσουν, αρκετοί συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι που δούλευαν μέχρι τις 12πμ της Πέμπτης μάζεψαν την κούρασή τους και βρέθηκαν στο πόστο τους από τις 9πμ κατά παράβαση του νόμου. Για το γεγονός αυτό μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας γίναμε μάρτυρες αυτής της κατάστασης ενημερώνοντας μάλιστα την Επιθεώρηση Εργασίας για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Το Σωματείο μας βρίσκεται με την πλευρά των εργαζομένων και το έχει δείξει με τις πράξεις του όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται. Δεν λέμε όχι γενικά για αόριστα επειδή έχουμε μείνει στο παρελθόν. Έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις για το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια που τσαλαπατάει τους συναδέλφους. Έχουν ευθύνη και όσοι υλοποιούν αυτούς τους νόμους Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο κ.α.

Όσοι μιλούν για «ξεπερασμένα» δικαιώματα, επιδιώκουν τη δουλειά ήλιο με ήλιο. Το μέλλον για τους εργαζόμενους δεν είναι τα εξοντωτικά ωράρια αλλά το σύγχρονο δικαίωμα για 5νθημερο -7ωρο - 35ωρο, η ανάγκη ανάπαυσης και ελεύθερου χρόνου.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν στους ανάλογους ελέγχους γνωρίζοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό που μαζί τους διεκδικούμε να καλυφθούν.

Ο νόμος της αγοράς «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», για το Σωματείο μας δεν ισχύει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ