7.5.2015 16:52

Ρότα για Αίπος χαράσσουν οι νέες φυλακές

«ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Στην περιοχή του Αίπους στρέφονται πλέον τα στελέχη της «Θέμις Κατασκευαστική», για την ανέγερση νέων φυλακών. Στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς με τον Γενικό Διευθυντή Δ. Νικολάου και τον προϊστάμενο του τμήματος χωροταξίας Κ. Ανεστάκο, τέθηκαν εκ νέου προς συζήτηση όλα τα ενδεχόμενα για τους πιθανούς χώρους εγκατάστασης των φυλακών.

Με δεδομένες τις αντιρρήσεις της Δημοτικής Αρχής για παραχώρηση έκτασης στο Θόλος τα στελέχη της «Θέμις» στράφηκαν στην περιοχή του Αίπους, χωρίς όμως να παρουσιάσουν συγκεκριμένα σημεία αποτυπωμένα στον χάρτη.

Τα πιθανά σενάρια

Όπως έγινε γνωστό η πρώτη θέση του Αίπους, που απορρίπτεται εξ αρχής κυρίως από την αρχαιολογική υπηρεσία, βρίσκεται στο σημείο του μνημείου της μάχης του Αίπους. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την ανέγερση νέου μεγάρου στην περιοχή του Ρημόκαστρου, που όμως κι εκεί σημειώνονται δυσκολίες, όχι όμως αξεπέραστες, καθώς το προτεινόμενο οικόπεδο γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο.

«Καμία απόφαση πριν την αποτύπωση των οικοπέδων στον χάρτη»

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης ο Μ. Βουρνούς επιβεβαίωσε τη στήριξή του στα συνεργεία της «Θέμις» σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει εξειδίκευση των χώρων που προτείνονται.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για χώρο είναι ακριβώς γιατί πρώτα θα πρέπει να εξειδικευτούν τα σημεία που προτείνει η «Θέμις». Οι τελικές προτάσεις που θα έρθουν στο Σώμα θα πρέπει να είναι έτοιμες και κατασταλαγμένες από κάθε άποψη. Όσο συντομότερα καταφέρει η εταιρεία να αποτυπώσει τους ακριβείς χώρους, τόσο συντομότερα θα έρθει και η απόφαση. Ένα είναι δεδομένο, η στήριξή μας σε ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πέντε χρόνια πριν. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διευκολύνουμε την εταιρεία», σημείωσε σε δηλώσεις του στον «π» μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μ. Βουρνούς.

Παράλληλα ερωτώμενος για το πότε αναμένεται το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος απάντησε ότι μέσα στον Ιούνιο και αν οι εργασίες κυλήσουν ομαλά τότε το Σώμα θα είναι σε θέση να συζητήσει ενδελεχώς και να λάβει μία σίγουρη απόφαση για το θέμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ