29.7.2013 12:16

Ριζικές αλλαγές στο Λύκειο και στις Πανελλαδικές

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ριζικές αλλαγές έρχονται από το Σεπτέμβριο στο Λύκειο. Το Υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου με στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «Ημερησία», το σχέδιο προβλέπει να μειωθούν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών. Αποσυνδέεται επίσης το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' Λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των

Η Α' Λυκείου θα είναι η «ομαλή μετάβαση» στο νέο Πρόγραμμα σπουδών, η Β' θα είναι το πρώτο σκαλί για το πανεπιστήμιο με την καθιέρωση των τριών ομάδων σπουδών και η Γ' τάξη θα είναι η πλήρης εξειδίκευση και η οριστική στροφή του υποψηφίου προς τη σχολή που θα σπουδάσει.

Η Α' Λυκείου δηλαδή, θα είναι τάξη προσανατολισμού για τους μαθητές, ενώ στη Β' και Γ' λυκείου ο μαθητής θα επιλέγει κύκλο σπουδών.

Το «Νέο λύκειο» βασίζεται στο τρίπτυχο: Λιγότερα μαθήματα, Δραστικός περιορισμός της «περιττής» Γενικής Παιδείας και Εξειδίκευση ανά Κύκλο Μαθημάτων.

Οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα δίνονται σε 6 έως σε 8 βασικά μαθήματα. Όσοι εκ των υστέρων θα θελήσουν να συνεχίσουν, θα δίνουν πανελλήνιες σε τέσσερα μαθήματα.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΘΕΜΑ
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ