14.11.2023 14:26

Πρώτη καταδίκη «Ματατζή» για ξυλοδαρμό Χιώτη το 2020 - Βίντεο

Στο "περίμενε" ακόμα η ΕΔΕ για τις λεηλασίες των ΜΑΤ στα Μεστά αφού οι χουλιγκάνοι των ΜΑΤ δεν αναγνωρίζονται μεταξύ τους

Σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε το στέλεχος των ΜΑΤ Α.Χ. ο οποίος ως ομαδάρχης διμοιρίας, το 2020, στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου, ξυλοκόπησε βαριά τον συμπολίτη μας Παναγιώτη Τσολάκη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου σε άσχημη κατάσταση.

Το Δικαστήριο, απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο δράστης, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή για βαριά σωματική βλάβη.

Κατά τη διάρκεια του Δικαστηρίου, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσπάθησε πολλάκις να δημιουργήσει κλίμα, υπέρ του κατηγορούμενου κάνοντας λόγο ακόμα και για μικρούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύονταν από την πλευρά των συγκεντρωμένων, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί ποτέ στην πράξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, είχαν οι δηλώσεις της συνηγόρου του θύματος του ξυλοδαρμού, Γραμματικής Αλοιμόνου, που σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. εστίασε στην πρακτική που ακολουθούν τα στελέχη των ΜΑΤ σε πειθαρχικές επιτροπές, να μην αναγνωρίζει κανείς- κανέναν, με στόχο την αποφυγή κυρώσεων σε βάρος τους.

Έτσι ενώ σε φωτογραφίες απεικονίζονται καθαρά τα πρόσωπα όσων βιαιοπράγησαν εναντίον των Χιωτών, τα στελέχη των ΜΑΤ στις καταθέσεις τους, αρνούνται να προβούν σε οποιαδήποτε αναγνώριση συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα στην περίπτωση των Μεστών, η ΕΔΕ από την πλευρά της ΕΛΑΣ να μην έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ