19.5.2020 15:32

Προτεραιότητα στην Παιδεία

Συνάντηση με συζήτηση εφ’όλης της ύλης για τις ανάγκες της Εκπαίδευσης στο νησί μας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Πατεριμού, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αντώνη Ζερβάκη και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,  Ευτυχίας Βλυσίδου και Αριστείδη Κελεπερτζή, καθώς και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κων/νου Χατζησταμάτη και Ειρήνης Ψύλλου.

Οι Διευθυντές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νησιού μας, τα οποία ξεκινούν από τις υποδομές και τα κτηριακά ζητήματα μέχρι και τις αυξημένες, ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες ανάγκες ενόψει των μέτρων για την προστασία από την πανδημία. Από την πλευρά του Δήμου, τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών μετέφεραν προς τις Διευθύνσεις ότι ο Δήμος Χίου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα τα σχολεία του νησιού μας, διατηρώντας αδιάλειπτη την προσοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον για την παιδεία, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό εργασίες απολύμανσης και ψεκασμού στα σχολεία με πρωτοβουλία του Δήμου, ενώ δε, έχουν μοιραστεί απορρυπαντικά και μάσκες.

Τέλος, από τις σχολικές επιτροπές έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να εξοπλιστούν τα σχολεία μας με ψηφιακό υλικό και μέσα ούτως ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των μαθητών βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ