11.5.2015 11:16

Προς αλλαγές στο ωράριο και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων

Aλλαγές στο ωράριο και στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.

«Η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς του ωραρίου λειτουργίας. Αλλά αυτό το χάος, το ανεξέλεγκτο χάος, το οποίο επικρατεί σήμερα, νομίζω δεν εξυπηρετεί κανέναν». 

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τους υγιεινομικούς που έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις να «δώσουν λίγο χρόνο στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα και να αναταχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Παραδέχθηκε πως «οι διαμαρτυρίες έχουν αλήθεια μέσα τους», αλλά συμπλήρωσε πως η ηγεσία του υπουργείου «είναι στην ίδια όχθη» με τους εργαζόμενους.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε πως θα αντιμετωπίσει το θέμα του φορολογικού παραδείσου για τις πολυεθνικές φραμακοβιομηχανίες λέγοντας πως «τα τελευταία 10 χρόνια οι πολυεθνικές του φαρμάκου έκαναν πάρτι στη χώρα μας και τώρα καλούνται να βάλουν πλάτη

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ