11.2.2017 12:18

Πως στήθηκε η παγίδα στον Χιώτη αιρετό

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σενάριο βγαλμένο από ψυχολογικό θρίλερ θυμίζει η παγίδα που έστησαν σε Χιώτη αιρετό δυο στενά του πρόσωπα, σε συνεργασία με ακόμα ένα άτομο, που μέσα από βίντεο με προσωπικές του στιγμές θέλησαν τον συνεχή εκβιασμό του, με στόχο , εκτός των άλλων, να του αποσπούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διάφορα χρηματικά ποσά.

Ενορχηστρωτής της όλης υπόθεσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας, φαίνεται ότι είναι η αδερφή του, καθώς οι σχέσεις της με τον αιρετό είχαν διαρραγεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές.

Η ηθική του εξόντωση

Ουσιαστικά τα τρία πρόσωπα που φαίνεται ότι έστησαν την παγίδα  ήταν η αδερφή του, ένας άνδρας που διαμένει στην Αθήνα και μία τρίτη γυναίκα από τη Χίο, η οποία ανέλαβε να δημιουργήσει τα ψεύτικα προφίλ του αιρετού σε site πορνογραφικού περιεχομένου.

Το υλικό του εκβιασμού εστάλη, έπειτα από συνεννόηση της αδερφής του με τον άνδρα στην Αθήνα, στη νεαρή γυναίκα στη Χίο η οποία είχε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από τα e-mail που περιήλθαν σε γνώση της Αστυνομίας μετά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας που κατείχε το βίντεο κι έμενε στην Αθήνα καθοδηγούσε τη νεαρή Χιώτισσα για το πώς θα αναρτήσει τα βίντεο.

Έτσι μέσα σε λίγες ημέρες δημιουργήθηκαν δύο ψεύτικα προφίλ στις ιστοσελίδες xtube και xhamster με το όνομα, το επίθετο, τη φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησης του αιρετού. Όπως μάλιστα προέκυψε από στοιχεία της Δίωξης, η νεαρή Χιώτισσα είχε χρησιμοποιήσει ως κωδικό πρόσβασης το σταθερό της τηλέφωνο, κάτι που οδήγησε τους αστυνομικούς άμεσα στα ίχνη της.

Για το τέλος άφησαν τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο facebook, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου, που ήταν η αποστολή του προϊόντος εκβιασμού στον κοινωνικό περίγυρο του αιρετού.

«Έχω κι άλλα βίντεο…»

Μετά τη διαρροή του βίντεο ο αιρετός κινήθηκε άμεσα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αστυνομικοί της Δίωξης οδηγήθηκαν άμεσα στα ίχνη των τριών με τον αιρετό να σπεύδει να καταθέσει μηνύσεις. Αυτό προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της αδερφής του, η οποία τον επισκέφθηκε στον χώρο της δουλειά του, λέγοντάς του ότι, αν δεν αποσύρει τη μήνυση, θα διαρρεύσουν κι άλλα βίντεο. Μετά τη συγκεκριμένη απειλή κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία εναντίον της που κατέληξε στη σύλληψή της και στην καταδίκη της με ποινή τριών ετών φυλάκισης με αναστολή. 

Να σημειωθεί ότι η συνέχεια θα δοθεί προσεχώς στις δικαστικές αίθουσες με τους τρεις φερόμενους ως δράστες να έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό γράμμα του νόμου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ