1.8.2013 14:22

"Πηγαίναμε Μυτιλήνη και όχι Τουρκία"

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ 22ΧΡΟΝΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΗΣ ΑΕΝ

Αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως, κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, την χρησιμοποίησή τους για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα και ανθρώπους και τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, βρίσκονται οι 4 συλληφθέντες που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν όπλα και εκρηκτικά τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου- Οινουσσών.

«Δεν ήξερε τι μετέφερε»

Άγνοια για το είδος του φορτίου που μετέφερε δηλώνει στον «π» μέσω του δικηγόρου του Γ. Κατσιάδα ο 55χρονος Έλληνας Α.Φ. που είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε τους 2 Τούρκους κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την πρώτη δήλωση του 55χρονου, ο προορισμός ήταν η γειτονική Μυτιλήνη και όχι τα τουρκικά παράλια όπως κατηγορείται από τις αρχές.

«Ο πελάτης μου θέλει να μεταφέρει μέσω της εφημερίδας σας ότι δεν ήξερε τι φορτίο μετέφερε. Όπως δηλώνει όλος ο οπλισμός ήταν μέσα σε σάκους και σακούλες. Επιπλέον όταν έγινε ο έλεγχος από το Λιμεναρχείο σταμάτησε αμέσως. Δεν απέφυγε κανέναν έλεγχο, ούτε έκανε ελιγμούς. Απεναντίας σταμάτησε το σκάφος θεωρώντας ότι οι επιβαίνοντες έχουν τα νόμιμα έγγραφα. Δεν ήξερε όμως τι υπήρχε μέσα στους σάκους», είπε ο δικηγόρος του 55χρονου.

Οι σχέσεις του με τον 22χρονο της ΑΕΝ

Σύμφωνα με τον Α.Φ., η γνωριμία του με τον 22χρονο έγινε λίγες μέρες νωρίτερα από την σύλληψη χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη επαφή.

«Τον συνέστησαν στον πελάτη μου ως πλοηγό γιατί ήταν σπουδαστής στην ΑΕΝ και έτσι ήξερε να οδηγήσει το σκάφος. Ο πελάτης μου θέλει εξ αρχής να αναφέρει ότι ο προορισμός του δεν ήταν η Τουρκία αλλά η Μυτιλήνη. Εκεί είχε εντολή να βγάλει τους δύο Τούρκους. Άρα η όποια μεταφορά θα γινόταν σε εγχώρια ύδατα και ότι εκτός συνόρων όπως μεταδίδεται και διαρρέεται από τις αρχές», σημείωσε ο κ. Κατσιάδας.  

Ο δικηγόρος του 55χρονου αύριο θα ζητήσει εκ νέου προθεσμία για τον πελάτη του προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Aνακοίνωση της αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση όπλων στη Χίο

«Ανακοινώνεται ότι μετά τη σύλληψη, από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, τεσσάρων (4) ατόμων (2 ημεδαπών, 2 αλλοδαπών), σε σκάφος με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, την προανάκριση ανέλαβε, λόγω αρμοδιότητας, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν, χθες στη Χίο, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, άλλα δύο (2) άτομα (1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός).

Οι έξι συλληφθέντες, βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λπ. και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου.

Παράλληλα, χθες, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM , μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι CD και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων.

Επιπλέον, προσήχθησαν δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα, έντεκα (11) από Αθήνα και τρία (3) από Θεσσαλονίκη. Από τους έντεκα (11) προσαχθέντες στην Αθήνα, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε άψογη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ