16.10.2018 10:03

Οι κυνηγοί μαζεύουν τα φυσίγγια τους και ο Κυνηγετικός Σύλλογος τους επιβραβεύει

Συνεχίζεται για 3η χρονιά η προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου να συλλέγει τα χρησιμοποιημένα φυσίγγια από τους κυνηγότοπους του νησιού μας.

Μάλιστα προτείνει και παροτρύνει σε όλα τα μέλη του να στηρίξουν την προσπάθεια καθώς όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του «Ως κυνηγοί, πρέπει και να διαχειριζόμαστε  τα απόβλητα της δραστηριότητάς μας, για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και την αειφορία του κυνηγίου. Ο κυνηγότοπος πρέπει να παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν την επίσκεψη μας σε αυτόν και αυτό θα γίνει μόνο αν ο κάθε κυνηγός προχωρά στη συλλογή των αποβλήτων που δημιουργεί».

Παράλληλα η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου θα τοποθετήσει κάδους περισυλλογής άδειων φυσιγγιών στις περιοχές διάβασης των αποδημητικών πουλιών (Ανέμωνας, Καλλιμασιά, Άγ. Μηνάς, Αίπος, Καλαμωτή, Δότιακ.λπ).

Ακόμη με την παράδοση στα γραφεία του Συλλόγου 1.000 άδειων φυσιγγίων θα επιβραβεύουν την προσπάθεια των κυνηγών με ένα πακέτο φυσίγγια Νο 8.

Τέλος ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει τα άδεια φυσίγγια στις εγκαταστάσεις του πρώην εκτροφείου στο Χαλκειός και σε συνεργασία με το Δήμο Χίου θα τα προωθήσει για ανακύκλωση όπως ακριβώς έγινε με τα 150.000 άδεια φυσίγγια που συγκεντρώθηκαν την Κυνηγετική περίοδο 2017-2018.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ