15.2.2017 14:09

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει μνημόνιο μέχρι και σε χαρτοπετσέτα» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Βολές τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Ν.Δ. εξαπέλυσε από τη Χίο, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜ.ΑΡ. και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Μαργαρίτης.

Ο ίδιος προέταξε τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, απέναντι στα σενάρια αυτοδύναμων κυβερνήσεων είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να παραδόσει τα κλειδιά σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα αποτελείται από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ώστε αυτή να προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να διεκδικήσει αναδιάρθρωση του χρέους».

«Δήθεν μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης»

Επικεντρώνοντας στις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μαργαρίτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λόγο αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα νέο αφήγημα παραπλήσιο του σωτηριολογικού λόγου που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις αρχές του 2015, δηλαδή ότι αν έρθει μόνη της θα βρει το μαγικό ραβδάκι να δώσει λύσεις. Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός γιατί έτσι δεν θα λυθούν τα προβλήματα. Όταν και όποτε γίνουν εκλογές, δώστε δύναμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Βοηθήστε να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, ώστε μία ισχυρή κεντροαριστερά να μπορεί να επιβάλλει λύσεις εθνικής συνεννόησης. Καλούμε τους πολίτες να μη πιστέψουν στον λόγο του δήθεν μεταρρυθμιστή Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε. 

«Τους νοιάζει μόνο η εξουσία»

Ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις του, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει νέο μνημόνιο, ο Θ. Μαργαρίτης επιτέθηκε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι αυτό θα συμβεί μιας και το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία.

«Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπογράψει ακόμα και σε χαρτοπετσέτα για να παραμείνει στην εξουσία. Όμως, όπως είπε και το στέλεχός τους Ν. Φίλης,  η περίοδος του διχαστικού λόγου «εμείς και οι άλλοι» έχει τελειώσει. Είναι σαφές ότι όσο περνάει ο καιρός, αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα θα βρεθεί σε δραματικό αδιέξοδο και απέναντι στην κοινωνία», σχολίασε.  

Κατώτερη των περιστάσεων η Κυβέρνηση στο μεταναστευτικό

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Μαργαρίτης μετέφερε την αγωνία των δυνάμεων που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το μέλλον των νησιών, εξηγώντας ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Οι ευθύνες της Κυβέρνηση στη διαχείριση είναι τεράστιες. Όχι μόνο επειδή εμφανίζεται κατώτερη των ισχυρών διακυρήξεων που είχε κάνει για ανθρωπισμό που συνοδεύονταν από έναν υπέρμετρο φιλομεταναστευτικό λόγο αλλά και γιατί άργησε να κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ουσιαστικά έχει καταρρεύσει σαν μηχανισμός αντιμετώπισης του προβλήματος, όταν αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Η Κυβέρνηση δεν έχει τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε το νησί στις δύσκολες ώρες που περνάει», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ