4.8.2016 19:30

Ο Μητροπολίτης Μάρκος στην πυρόπληκτη Ελάτα [ΦΩΤΟ]

Στο πυρόπληκτο από την καταστροφική πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου χωριό της Ελάτας βρέθηκε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα στην Ι.Μ. Γενέσεως της Θεοτόκου Ελάτας.

Ο Σεβασμιότατος επέλεξε να τελέσει μια από τις πρώτες Παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου στις πονεμένες από την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά περιοχές.

Ο Σεβασμιότατος στο Κήρυγμά του αναφέρθηκε στην δοκιμασία την οποία επέλεξε ο Κύριος για να δοκιμασθεί εκ νέου ο Χιακός λαός, ενώ ανακοίνωσε στο ποίμνιο ότι η Ιερά Μητρόπολις θα βοηθήσει οικονομικά εξ ολοκλήρου 4 πυρόπληκτες οικογένειες του χωριού, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεων τους. 

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως ο Σεβασμιότατος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του χωριού της Ελάτας, παρακαλώντας τα να ευχαριστήσουν την Παναγία που τον έστειλε στην Ελάτα για να τους μοιράσει τα δώρα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ