7.5.2015 15:37

"Ο Δήμος να αναλάβει ευθύνες για το κυκλοφοριακό"

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συνολικές προτάσεις για ασφαλέστερους δρόμους και φιλικότερη πόλη, καταθέτει η Χιακή Συμπολιτεία με αφορμή την εβδομάδα οδικής ασφάλειας που διανύουμε.

Δυστυχώς στη Χίο, όπως αναφέρει η Χιακή Συμπολιτεία, η υπέρμετρη αύξηση του αριθμού των τροχοφόρων, σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικών ελέγχων και την έλλειψη οδηγικής παιδείας, οδηγούν στην αύξηση του αριθμού των τροχαίων δυστυχημάτων, αλλά διαμορφώνουν και μια πόλη αφιλόξενη και εχθρική ως προς τη μετακίνηση.

«Ο Δήμος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων που θα προάγουν την οδική ασφάλεια και θα βάζουν τις βάσεις για μια πόλη φιλική στον κάτοικο και στον επισκέπτη», αναφέρει η δημοτική παράταξη καταθέτοντας μάλιστα σειρά προτάσεων ως εξής:  

  •  Προώθηση της παιδείας της  ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, Τροχαία, Νοσοκομείο, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Εκπαιδευτές Οδήγησης, επαγγελματίες οδηγοί  κ.ά).
  • Διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων, ειδικά σε «επικίνδυνες» ώρες, με στόχο την προστασία κι όχι την τιμωρία.
  • Λήψη μέτρων και υλοποίηση έργων για τη μείωση της υπερβολικής ταχύτητας των οχημάτων.
  • Πολύπλευρη υποστήριξη  των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και μείωση της υπέρμετρης χρήσης του Ι.Χ. (ποδήλατο, δημοτική συγκοινωνία στις συνοικίες κ.λπ.)
  • Μέριμνα για τη στοιχειώδη έστω συντήρηση του οδικού δικτύου, με ιδιαίτερη έμφαση στα επικίνδυνα σημεία, στην ορθή αποκατάσταση ζημιών από δημόσια έργα και στην επαρκή σηματοδότηση/σήμανση (διαχωριστικές λωρίδες, σήμανση κ.λπ.)
  • Συνέχιση και ανάπτυξη της χρήσης των χώρων στάθμευσης εκτός του κέντρου της πόλης.
  • Επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και απόλυτος σεβασμός της χρήσης τους.
  • Ειδικά μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση ειδικών ομάδων πληθυσμού (ΑμεΑ, παιδιά, Τρίτη ηλικία).
  • Εξορθολογισμό της κατάληψης δημόσιων χώρων και της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης παντού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ