18.6.2013 18:21

Να γιατί μας πνίγουν τα κουνούπια!

- Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΘΡΕΨΕ ΣΜΗΝΟΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΜΑΡΟΥΣ

Αν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο τόπος έχει μέλλον, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στις επιστολές που έφθασαν στον «π» με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο μας για την αποπνυκτική παρουσία των κουνουπιών στην πρωτεύουσα εξαιτίας των βαλτωμένων χειμμάρων Παρθένη και Αγ. Ειρήνης.

Αντί για μια πειστική απάντηση ή έστω μια διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί θα καταπολεμηθεί, Δήμος Χίου και Περιφέρεια επιδίδονται σε ένα αστείο ρεσιτάλ αλλληοκατηγοριών, προσπαθώντας ο μεν να καταδείξει τον δε ως υπέυθυνο. Μέχρι να βρουν όμως ποιος έχει την ευθύνη, πράγμα που ουδώλλως  μας ενιδαφέρει, τα κουνούπια θα πηγαίνουν και θα έρχονται, τα ποτάμια τυα βρωμίζουν και θα μυρίζουν σαν βόθροι και οι Κ. Γανιάρης και Πολ. Λάμπρινούδης θα βλέπουν το πρόβλημα και δεν θα επέμβαίνουν. Αστειότητες…

Ακολουθεί η απάντηση του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας, δείγμα αγαστής και ειλικρινούς συνεργασίας των δυο αιρετών φορέων για την ανάπτυξη του τόπου!

Δήμος Χίου

«Είναι δουλειά της Περιφέρειας»

Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας, αναφορικά με τα έλη, που παρατηρούνται σε χείμαρρους και την έντονη παρουσία κουνουπιών, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η αρμοδιότητα σε θέματα, που αφορούν τους χείμαρρους (π.χ. καθαριότητα, στάσιμα νερά κ.λ.π.) αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και την αρμόδια Υπηρεσία Υγείας, που εποπτεύεται απ’ αυτήν.    

Ο Δήμος Χίου εντόπισε έγκαιρα το πρόβλημα της έντονης παρουσίας κουνουπιών και ήδη υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών σε χώρους αρμοδιότητάς του”.

 

Περιφέρεια

«Η ευθύνη έχει μεταφερθεί στο Δήμο»

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα του «Πολίτη» με τίτλο «Πόλη εγκλωβισμένη στα κουνούπια» θεωρούμε αναγκαίο να κάνουμε γνωστά τα εξής:

  1. Από 24/1/2013 (Α.Π. 152) η Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου είχε ενημερώσει τους Δήμους για τις αναγκαίες ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών.
  2. Πρόσθετη ενημέρωση για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών 2013 είχε ζητηθεί και στις 2/5/2013 (Α.Π. 700).

Σε σχετική απάντησή της η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Χίου (Α.Π. 23448 - 17/5/2013) μας ενημερώνει ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει τους ψεκασμούς με βάση υποδείξεις από τις Δημοτικές και τοπικές Κοινότητες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ