27.1.2014 11:48

«Να βρεθεί λύση για τα βιβλία των ετεροεπαγγελματιών αγροτών»

ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Για πρόβλημα πολιτικής διεύθυνσης με την έννοια της συμβατότητας των ρυθμίσεων και του σχεδιασμού έκανε λόγο ο Βουλευτής Χίου Κ. Μουσουρούλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επικροτώντας την εισήγηση του ΥΠΑΑΤ σχετικά με τη διευκόλυνση των νεοεισερχομένων στον αγροτικό τομέα μέσω της κατάργησης εισοδηματικών κριτηρίων και του προαπαιτούμενου της διετούς ασφάλισης στον ΟΓΑ, αναφέρθηκε επίσης και στη θεσμοθέτηση της αγοράς των παραγωγών ζητώντας να συμμετάσχουν σε αυτήν και οι συλλογικοί φορείς των αγροτών.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Κ. Μουσουρούλης, αναφερόμενος στην υποχρέωση των ετεροπαγγελματιών να τηρούν βιβλία για έσοδα άνω των 10.000, ζήτησε να βρεθεί λύση έτσι ώστε η υποχρέωση αυτή να μην επιβαρύνει με γραφειοκρατικά προβλήματα τους καλλιεργητές, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, όπως π.χ. στη Χίο.

Τέλος, ο Βουλευτής υπενθύμισε την υποχρέωση που έχει θεσμοθετηθεί με το ν. 4150/2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σύμφωνα με την οποία όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα πρέπει να μελετώνται ως προς τις επιπτώσεις τους στο νησιωτικό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, εφόσον δε απαιτείται να διαφοροποιούνται αναλόγως. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ