Κοινωνία

7/5/15 21:15

τελ. ενημ.: 8/5/15 14:53

Μπλοκάρουν και πάλι οι αναβαθμίσεις σχολείων της Χίου [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΝΗΤΩΝ ΣΕ 6ΘΕΣΙΑ

Στο πρότερο καθεστώς της υποβάθμισης φαίνεται ότι επιστρέφουν τα σχολειά της Καλλιμασιάς και των Νενήτων, αφού σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών με εγκύκλιό του το Υπ. Παιδείας  (16-02-15/25250/Δ2)  ανακαλείται η με ΑΠ 206025/Δ2 17-12-147 εγκύκλιος η οποία πάγωνε τις υποβαθμίσεις των σχολείων και τα διατηρούσε σε 6θέσια.

Επιπλέον αναβάθμιζε το σχολείο των Θυμιανών σε 10θέσια από 8θέσιο που είναι σήμερα.

Όπως εξήγησε ο κ. Αμπαζής στο Politischios.gr η συγκεκριμένη εγκύκλιος υποβαθμίζει και πάλι τα σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων σε 5θέσια ενώ στερεί την δυνατότητα αναβάθμισης του σχολείου των Θυμιανών σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σημασία της πολιτικής αυτής απόφασης, αφού έρχεται να εντείνει τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης και εν προκειμένω να μπλοκάρει την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών σε 10/θεσιο και την επαναπροαγωγή των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς – Νενήτων σε 6/θέσια.

Δίνεται με αυτή την εξέλιξη ένα χαστούκι στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών (Ικαρία- Λήμνο- Σάμο- Λέσβο- Χίο) που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να κρατήσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες σε πλήρη λειτουργία και να παρέχουν χάρις την αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών ποιοτική μόρφωση στα παιδιά του λαού», αναφέρει ο κ. Αμπαζής.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση