11.9.2014 13:05

Μετά τα γήπεδα και οι παιδικές χαρές

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ 100 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Δεν έφτανε η ανάγκη να πιστοποιηθεί η λειτουργική ικανότητα των αθλητικών χώρων του νησιού, γηπέδων – κολυμβητηρίου, ήρθε τώρα και η ανάγκη για πιστοποίηση των παιδικών χαρών καθώς σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα, θα πρέπει να πληρούν σειρά προδιαγραφών.

Αιτία σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αποτέλεσε το θανατηφόρο ατύχημα σε λούνα παρκ της Αθήνας που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδί. Έκτοκτε ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης έθεσε νέα πρότυπα και προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές με τις οποίες θα πρέπει να εναρμονιστούν όλοι οι δημοτικοί χώροι του νησιού, εντός των οποίων δραστηριοποιούνται παιδιά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού η πιστοποίηση των συγκεκριμένων χώρων όσο και των αθλητικών εγκαταστάσεων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ μηνών ώστε να μην υπάρχουν τα γνωστά συνεπακόλουθα.

«Είναι δεδομένο ότι με βάση τους νέους κανονισμούς καμία παιδική χαρά δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Έτσι ανάλογα με τα χρήματα που έχουμε θα προχωρήσουμε και στην εναρμόνιση με τους νέους κανονισμούς. Όλο αυτό το διάστημα όποια πράγματα έχουν γίνει είναι χάρη στο φιλότιμο της Τεχνικής Υπηρεσίας», ανέφερε ο ίδιος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει μπροστά της η νέα δημοτική αρχή.

Τι προβλέπουν οι νέες προδιαγραφές

Σύμφωνα με τον Λ. Τσακό οι νέες προδιαγραφές του ΕΛ.Ο.Τ. γίνονται ακόμα πιο αυστηρές τόσο ως προς τα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και ως προς το γενικότερο περιβάλλον των παιδικών χαρών.

Όπως εξήγησε, όλα τα όργανα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και σε ότι αφορά στα υλικά τους και ως προς τη γεωμετρία τους. Σημαντικό επίσης είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την επίστρωση του δαπέδου των παιδικών χαρών ώστε να είναι ασφαλές και να μην αποτελεί εστία μικροβίων για τα παιδιά.

Τέλος το γενικότερο περιβάλλον των παιδικών χαρών θα πρέπει να ασφαλές και μακριά από σημεία που ενέχουν κινδύνους.

«Όταν θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες τότε θα καλέσουμε κλιμάκιο του ΕΛ.Ο.Τ. για να πιστοποιήσει τις παιδικές χαρές», κατέληξε ο κ. Τσακός ενώ με τη σειρά του ο κ. Βουρνούς συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών εξαρτάται άμεσα από τις διαθέσιμες πιστώσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ