7.5.2015 11:45

Μένω για να αποπερατώσω τη μετεγκατάσταση της Παθολογικής

ΕΠΙΣΗΜΑ Ο Γ. ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΤΙ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

Απάντηση στη μομφή της μη παραίτησης έδωσε εμμέσως ο Γ. Επιτροπάκης στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.  Αρχικά προχώρησε σε μια  αναδρομή της διαδικασίας διορισμού του και εστίασε στην  υπογραφή της σύμβασης αποδοτικότητας. Παρουσίασε συνοπτικά το έργο σε υποδομές, εξοπλισμό αλλά κυρίως σε παροχές υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση των πολιτών που έχει συντελεστεί στο Νοσοκομείο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το οποίο έχει συναποφασιστεί και επικυρωθεί από το Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις.

Παρουσίασε δε και τα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου, τα οποία αποτυπώνουν μία ορθολογική και χρηστή διαχείριση τόσο των πόρων όσο και των αναγκών του Νοσοκομείου. Κυρίως όμως, επικεντρώθηκε στα από δω και πέρα έργα υποδομών που έχουν προγραμματιστεί και βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο για την αποπεράτωσή τους, με έμφαση στην επαφή που έχει ξεκινήσει με το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος».

«Δεν επιθυμώ να δημιουργηθεί κίνδυνος εκτροχιασμού, εμπλοκής και εν τέλει ματαίωσης αυτών των ζωτικών για το νοσοκομείο έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέλη της διοίκησης. Επιπρόσθετα ο διοικητής θεωρεί ότι μια παραίτηση, εκτός ότι υποβαθμίζει και απαξιώνει το έργο που επιτελεί, καταφανώς τον θίγει ως ανώτερο στέλεχος, πλήττει τον επαγγελματισμό του και κυρίως την αξιοπρέπειά του, καθόσον μοιραία θα εκλαμβάνονταν ως έμμεση παραδοχή αποτυχίας του.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να τιμήσω την υπογραφή στη σύμβαση την οποία εφαρμόζω πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις και να μην υποβάλω στην παρούσα χρονική στιγμή την παραίτησή μου», πρόσθεσε.

Ο στόχος

Ο κ. Επιτροπάκης εξήγησε στα μέλη της διοίκησης ότι δεν είχε από την αρχή σαν στόχο την εκπλήρωση μιας τυπικής θητείας αλλά την πραγματοποίηση συγκεκριμένου έργου με έμφαση την ανακαίνιση της παλαιάς χειρουργικής κλινικής και τη μετεγκατάσταση εκεί όλου του παθολογικού τομέα, η σημερινή κατάσταση του οποίου αποτελεί όνειδος για το Νοσοκομείο και τους πολίτες της Χίου .Ένα έργο το οποίο για να εξασφαλιστεί και κυρίως για να αποπερατωθεί έχουν εκπονηθεί τρία διαφορετικά εναλλακτικά πλάνα χρηματοδότησης, για τα οποία φυσικά όλοι στο Δ.Σ. είναι ενήμεροι.

Δεσμεύεται για την εκχώρηση

«Η ενδεχόμενη αποζημίωση δεν αποτέλεσε στοιχείο καθοριστικό της απόφασης μου», ανέφερε.  Γι΄ αυτό και ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι δεσμεύεται ηθικά και ουσιαστικά ότι, εφόσον επιδικαστεί υπέρ αυτού αποζημίωση, αυτή θα εκχωρηθεί εξολοκλήρου στο «Σκυλίτσειο» ως συμβολική κίνηση της προσπάθειάς του προς ενίσχυσης του έργου για το οποίο αγωνίζεται να ολοκληρωθεί και δεν είναι άλλο από την ανακαίνιση της παλαιάς χειρουργικής  κλινικής.

Το πράσινο φως

Η επιχειρηματολογία του διοικητή έπεισε τα μέλη της διοίκησης, τα οποία συμφώνησαν να συνεχίσουν το έργο τους με την ίδια προσήλωση και ζήλο μέχρι την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων τους.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ