25.6.2013 15:05

"Μεγαλύτερη ευαισθησία από την πολιτεία"

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ

Τις ελλείψεις προσωπικού στη Διεύθυνση Δασών Χίου θίγει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ. Χίου τονίζοντας ότι ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να γίενται μέσα από την αλόγιστη μείωση του προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

«Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι στελεχωμένες έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης και να στηρίζεται η οικονομική ζωή του τόπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Διεύθυνση Δασών Χίου η υποστελέχωση της οποίας,  έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων, όπως η διαδικασία  «χαρακτηρισμού  έκτασης »,   η οποία πλέον  απαιτεί απροσδιόριστο και μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει σαν συνέπεια κατασκευαστικές εργασίες μικρής κλίμακας (μόνο τέτοιες πια υπάρχουν ), να μη μπορούν να εκτελεστούν.

     Τελευταία έχουμε δεχτεί παράπονα οικοδόμων που και αυτό το σπάνιο πια μεροκάματο τους το στερεί η ίδια η Πολιτεία. Για τους μεγάλους έχουμε fast track, για τους μικρούς εμπόδια και δυσλειτουργία λόγω της υποστελέχωσης. Εκτός αν πιστεύετε και θέλετε η υποτιθέμενη ανάπτυξη να έρθει «μόνο» από τους ξένους επενδυτές. Στην Χίο που οι τραγικές μνήμες και συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς είναι ακόμη νωπές,  απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθησία από την κεντρική διοίκηση».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ