5.8.2016 11:29

Μεγάλη επιχείρηση της Α.Δ. Χίου για την ασφάλεια του νησιού

ΣΕ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΙΣΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 40 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, εν γνώσει και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με σκοπό την απομάκρυνση μεταναστών που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά και που βρέθηκαν στο νησί τον τελευταίο καιρό έχοντας προκαλέσει επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών, διαταράσσοντας την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας και παραβαίνοντας επανειλημμένα τον νόμο.

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δημάρχου, ο οποίος προέβαλε το θέμα της ασφάλειας στο νησί, και χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των συναρμόδιων υπουργείων, αναδείχθηκε το πρόβλημα και ελήφθησαν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Ήδη έχουν προσαχθεί και έχουν απομακρυνθεί από τη Χίο περίπου 40 άτομα. Οι επιχειρήσεις θα είναι διαρκείς ώστε να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στο επίκεντρο επεισοδίων ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ηρεμία στο νησί.

Η συντονισμένη αυτή επιχείρηση ήταν απαραίτητη για να εξομαλυνθεί η τεταμένη κατάσταση στη Χίο, η οποία πλήττεται έντονα τον τελευταίο καιρό από την προσφυγική και τη μεταναστευτική κρίση.

«Πρώτος στόχος και κύριο μέλημα για κάθε ενέργεια, παραμένει η αποκατάσταση της τάξης και η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για το σύνολο των φιλήσυχων προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται προσωρινά στο νησί μας.

Η παράνομη και αυθαίρετη δράση μεμονωμένων ατόμων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, καταπατώντας τα δικαιώματα του τοπικού πληθυσμού και του συνόλου των προσφύγων και των μεταναστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ