14.7.2016 14:34

Με το ενιαίο μισθολόγιο η μισθοδοσία Ζαφείρη

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 7 ΜΗΝΩΝ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΔΗΠΕΘΕ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Δήμαρχος Χίου  από  την απόφαση  του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει τη μισθοδοσία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννη Ζαφείρη με βάση  το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και όχι των όρων της σύμβασης.

Το ιστορικό

Ο κ. Βουρνούς  είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο τα περασμένα Χριστούγεννα έπειτα από μήνυση του καλλιτεχνικού διευθυντή και ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ για μη καταβολή μισθών και δώρων. « Όταν ανέλαβα, ερεύνησα  την σύμβαση που είχε υπογράψει από το 2013 ο καλλιτεχνικός διευθυντής  με το δήμο Χίου και διαπίστωσα ότι ο μισθός του δεν εντάσσεται στο ενιαίο μισθολόγιο αλλά πληρώνεται με όρους σύμβασης. Κάνοντας μια έρευνα στα υπόλοιπα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας έμαθα ότι  όλοι οι μισθοί των υπαλλήλων των δημοτικών θεάτρων εντάσσονται πλέον στο Ενιαίο μισθολόγιο και πρότεινα να γίνει το ίδιο και με τον μισθό του δικού μας διευθυντή αλλά την απόφασή μας απέρριψε το εδώ ελεγκτικό συμβούλιο», εξήγησε ο Δήμαρχος Χίου.

Η δικαίωση ήρθε από Αθήνα

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος δεν είναι η πρώτη φορά που χρηματικά εντάλματα του δήμου απορρίπτονται στην υπηρεσία του Ελεγκτικού στη Χίο και εγκρίνονται τελικά στην Αθήνα.  «Μετά την έγκριση που έλαβε το χρηματικό ένταλμα πληρωμής της μισθοδοσίας του καλλιτεχνικού διευθυντή με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, η απόφαση θα σταλεί στους εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση του ΔΗΠΕΘΕ και οι οποίοι θα αποφασίσουν για το τι μέλει γενέσθαι», κατέληξε ο κ. Βουρνούς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ