1.7.2014 19:12

Μάντρα εκπαίδευσης σκύλων, σε απόσταση αναπνοής από σχολείο της Χίου

Η φωτογραφία παραπέμπει σε ένα χώρο απομακρυσμένο από οικιστικό ιστό. Ξεγελάει. Σε λίγα μέτρα απόσταση, γύρω στα 50, υπάρχουν σχολικές μονάδες, νηπιαγωγείο και δημοτικό. Κι όμως εδώ και λίγο διάστημα, με μια πολύ πρόχειρη κατασκευή ως φράχτη, στην περιοχή του Καραδείου λειτουργεί επιχείρηση (;) με αντικείμενο την εκπαίδευση σκύλων για τη φύλαξη σπιτιών.

Σκυλιά ράτσας εκπαιδεύονται για το πώς θα λειτουργούν ως φύλακες σε οικίες, με πολλούς γονείς μικρών μαθητών να αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν κάποιο από αυτά ξεφύγει και συναντηθεί στο δρόμο με παιδιά. «Τόσο εύκολα και πρόχειρα δίνονται αδειοδοτήσεις για τέτοιου είδους επιχειρήσεις; Δεν υπάρχουν όροι ασφαλείας;», αναρωτιούνται όσοι βλέπουν στο χώρο να φτάνουν σκυλιά με επιθετικογενή χαρακτηριστικά. Ίσως στο Δήμο Χίου έχουν την απάντηση. Την περιμένουμε για να καθησυχάσει και η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ